Uusia matkustusrajoituksia voi olla tiedossa, ilmaantuvuusluvut nousseet – kaikki Euroopan maat yli raja-arvon

7:52
Koronan leviämisvauhti kiihtyy nyt monessa maakunnassa – näytämme, millä alueilla tapausmäärät kasvavat, yksi erottuu joukosta

Maahantulorajoitukset saattavat ensi viikolla kiristyä entisestään.

Euroopan tartuntatautiviraston tuoreimpien lukujen mukaan tartuntojen ilmaantuvuus ylittää kaikissa tilaston maissa raja-arvon 25, mikä tarkoittaa 25:tä tartuntatapausta 100 000:ta asukasta kohti kuluneiden kahden viikon aikana.

Suomessa maahantulorajoitusten raja-arvo on 25.

Vielä viikko sitten viraston tilastossa EU- ja Schengen-maista lukeman alittivat Suomen ohella Latvia, Kypros ja Liechtenstein. Nyt lukema on sekä kaikissa kolmessa maassa että Suomessa yli 25.

Tartuntatautiviraston taulukossa Suomen ilmaantuvuusluvuksi kerrotaan 28,2, mutta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan se on 27,2.

Tilastossa korkein ilmaantuvuusluku on Espanjassa, jossa se on 319,3.

Päätöksiä luvassa myöhemmin tällä viikolla

Hallitus arvioi maahantulorajoitusten tarvetta ja laajuutta joka viikko epidemiologisen tilanteen perusteella.

Valtioneuvosto on päättänyt maahantulorajoitusten muutoksista istunnoissaan torstaisin maanantaisten tietojen pohjalta, ja päätökset uusista maahantulorajoituksista ovat astuneet voimaan seuraavana maanantaina.

Päivittäinen liikenne Suomen, Ruotsin ja Norjan välisellä maarajalla rajayhteisöjen välillä on edelleen mahdollista. Suomessa voi käydä työssä Ruotsista ja Virosta ilman omaehtoista 14 vuorokauden karanteenia.

Myöskään huvialusliikennettä EU- ja Schengen-maista Suomeen ei rajoiteta.

Näitä poikkeuksia lukuun ottamatta sisärajoilla maahantulon rajoitukset mahdollistavat vain paluuliikenteen Suomeen, kauttakulkuliikenteen, työmatkan ja muun välttämättömän syyn.

Maahantulijoille suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia, jota voi halutessaan lyhentää kahdella vapaaehtoisella koronatestillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja