Maahantulon rajoituksissa alkaa tänään siirtymävaihe – koronatesteillä voi lyhentää karanteenia

Suomi tiukentaa matkustusrajoituksia – näin matkustusrajoitukset ja karanteenikäytännöt muuttuvat tästä päivästä eteenpäin 3:39
Näin matkustusrajoitukset ovat nyt muuttuneet. Katso selitys videolta.

Maahantulon rajoituksissa alkaa tänään siirtymävaihe, jonka tarkoituksena on helpottaa matkustamista ja ennen kaikkea työmatkaliikennettä myös niistä maista, joissa koronatapauksia on ilmaantunut paljon.

Suomessa maahantulorajoitusten raja-arvona on ollut 25 koronavirustartuntaa 100 000:ta asukasta kohden kahdessa viikossa.

Tästä päivästä lähtien 25 tapauksen raja-arvon ylittävästä maasta saapuvalle suomalaiselle suositellaan kahta vapaaehtoista koronatestiä, joilla voi lyhentää kahden viikon omaehtoista karanteenia.

Ulkomaalaisten matkustajien tulisi puolestaan ottaa ensimmäinen testi lähtömaassa ja toinen Suomessa aikaisintaan kolme vuorokautta ensimmäisen testin jälkeen.

Jos ulkomaalaisen matka Suomeen kestää alle kolme vuorokautta, toista testiä ja karanteenia ei vaadita.

Lisäksi päivittäinen liikenne Lapissa Ruotsin ja Norjan rajayhteisöissä on ollut jo aiemmin sallittua, samoin kaikki töissä käynti Suomeen Ruotsista ja Virosta.

Siirtymäkausi on voimassa marraskuun 22. päivään asti, minkä jälkeen sisärajavalvonta päättyy ja maahantulo perustuu testaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat