Mainos

Uusivuosi nollan tietämissä - alkuvuosi myrskyssä

Vuosi vaihtuu tuulisessa ja lauhassa säässä. Uudenvuodenyönä lämpötila on koko maassa nollan vaiheilla.

MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että Lapin yli kulkee yöllä lumisadealue. Myös länsirannikolla vesisateet ovat mahdollisia. Lännenpuoleinen tuuli on voimakasta ja etenkin länsirannikolla navakkaa.

Uudenvuodenpäivän aikana sää poutaantuu Lapissa. Maan keskiosassa sataa päivän aikana hieman vettä tai lunta. Lämpötila on lännessä ja etelässä nollassa tai vähän suojan puolella, muualla lämpömittari näyttää heikkoa pakkasta.

Rintaniemi kertoo, että vuosi 2015 alkaa varsinkin merialueilla tuulisesti.

– Perjantaina vettä sataa kunnolla maan etelä- ja keskiosassa. Sadealue ja lauha sää sulattavat lunta lounaassa ja etelässä.

RIntaniemi sanoo, että tuuli voimistuu perjantaipäivän aikana eteläisillä merialueilla ja Selkämerellä myrskyksi. Länsirannikolla sekä Lounais- ja Etelä-Suomessa tuuli on puuskissa vaarallisen voimakasta ja voi aiheuttaa vahinkoja.

Pakkanen saapuu jälleen

Tulevana viikonloppuna, lauantain vastaisena yönä, sadealue etenee itään ja pohjoiseen ja muuttuu lumeksi. Samalla myrsky väistyy etelästä, mutta vielä lauantainakin tuuli on merellä kovaa.

Viikonloppuna pakkanen alkaa jälleen kiristyä koko maassa. Esimerkiksi sunnuntaina maan keski- ja pohjoisosassa pakkasta on yleisesti 10-20 astetta, meteorologi sanoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.