Mainos

Uusi vahvistus hyökkää heti TPS:n ykkösketjussa – nouseeko Jukurit playoff-sijoille?

Tuoreet vahvistukset, kanadalais-yhdysvaltalainen hyökkääjä Curtis Hamilton ja ruotsalainen puolustaja Per Savilahti-Nagander pelaavat tänään ensimmäisen ottelunsa TPS-paidassa, kun turkulaiset isännöivät jääkiekon SM-liigassa HIFK:ta.

Hamilton ja Savilahti-Nagander siirtyivät TPS:ään hiljattain SaiPasta, joka on valahtanut SM-liigan jumboksi. Hamilton on naputtanut SaiPassa 43 ottelussa tehot 14+13=27 ja vahvistaa TPS:n ennestään vahvaa hyökkäysosastoa.

Hamilton on lyöty ensimmäisessä TPS-pelissään heti ykkösketjuun vasemmalle laidalle.

Isokokoinen, vahva maalineduspelaaja Savilahti-Nagander on kirjauttanut kuluvalla kaudella tehot 1+4=5 ja pelaa tänään TPS:n seitsemäntenä puolustajana.

Lisäksi 18-vuotias hyökkäysvoittoinen puolustaja Tarmo Reunanen tekee tänään debyyttinsä TPS:n edustusjoukkueessa. Aiemmin tällä kaudella Mestistä TUTO Hockeyssä pelannut TPS-kasvatti operoi TPS:n kolmannessa pakkiparissa.

TPS selkeä suosikki

TPS on voittanut kaksi kauden kolmesta aiemmasta keskinäisestä ottelusta HIFK:ta vastaan. TPS on tällä hetkellä sarjakakkonen, HIFK pelaajamateriaaliinsa nähden katastrofaalisesti yhdeksikkö.

TPS hyökkää pelinopeasti monin eri rytmein ja pyrkii hyökkäysalueella kääntämään kiekon mahdollisimman nopeasti maalille. HIFK:n menestyspotentiaalia on sen sijaan syönyt pelitavallinen löyhyys hyökkäyssuuntaan – IFK tapaa hyökätä siten, miten milloinkin sen pelaajat päättävät kulloinkin lennosta luovia. 

HIFK:n hyökkäämisessä toisteisuutta – heikkoa sellaista – on lähinnä siinä, että hyökkääjät karkaavat viivelähdöissä hyökkäyssiniselle ja puolustajat yrittävät saada pitkiä syöttöjä keskialueen mailaviidakon läpi perille. 

HIFK-hyökkääjien vauhti on usein ehtinyt tyssätä hyökkäyssinisen tultua armotta vastaan, ja seisovilta jalansijoilta on ollut vaikea saada aikaiseksi kelvollisia hyökkäyksiä. Taktisesti valveutuneempi peli, kotietu ja vire puoltavat tänään TPS:n voittoa. TPS on vienyt edellisistä kymmenestä pelistään seitsemän, HIFK puolestaan hävinnyt edellisistä kymmenestä pelistään kahdeksan.

Runkosarjan viimeinen Savon derby

KalPa ja Jukurit pelaavat tänään puolestaan runkosarjan viimeisen Savon derbyn. Voitot aiemmista keskinäisistä ovat Jukureille 3–2.

Savon otteluita on leimannut nopea hyökkääminen; kiekkoa on käännetty kiekonriistoista heti pystyyn. Jukurit on päässyt tuottamaan suorahyökkäyksistä myös suhteellisen paljon maalipaikkoja, kun ahtaassa tilassa ajoittain puskemiseen sortunut KalPa on menettänyt kiekkoja hyökkäyssinisensä molemmin puolin. 

Kun KalPalla on ollut hyökkäysintoa ja pelaajia syvällä, Jukurit on iskenyt päälle ärhäkästi ja hyökännyt vastaan ripeällä pystyavauksella riiston jälkeen. Jukurit on päässyt vastahyökkäyksiin usein kolmella kolmea tai kolmella kahta vastaan.

KalPan valttina on ollut Jukureita vastaan se, että heidän pelaajansa ovat keskimäärin nopeampia ja kykenevät ohittamaan Jukurien kiekottomia useammin yksi vastaan yksi -tilanteissa harhautusten kautta. Jukurien on täytynyt turvautua korostuneemmin syöttelyyn.

Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa esimerkiksi KalPa-puolustaja Juuso Riikola väläytti vaarallisuuttaan nopeustaitavuudellaan. Riikola nousi omasta päästä keskikaistaa pitkin ja kynäili vahvalla kiekonhallinnalla koko kentän sekä jukuriviisikon läpi viimeistellen maalin.

Myöhemmin Riikola toisti muutoin samankaltaisen kuvion, mutta laukaus jäi heppoisemmaksi ja maali syntymättä.

KalPan päätymyllyt vastaan Jukurien puolustus

Jukurit joutunee edellisen keskinäisen kohtaamisen tapaan ajoittain taistelemaan KalPan pitkiäkin päätymyllyjä vastaan. Ottelun avainkysymys on, miten Jukurit niihin vastaa. Jukurit pelasi edellisessä KalPa-ottelussa miesvartiointia, mutta Ilvestä vastaan Jukurien laiturit puolustivat jo tämän kauden Jukureille harvinaisesti aluetta. 

Viime ottelussa Lukkoa vastaan Jukurit kuitenkin palasi miesvartiointiin. Vaikka Jukurit pelasi edellisessä keskinäisessä varsinaisen peliajan KalPaa vastaan tasalukemin, miespuolustus oli vietävissä KalPan ajoittain hyrrämäiseksi yltyneen paikanvaihtelun ja vyöryn alla.

Yrittääkö Jukurit tänään juosta KalPa-hyökkäyksen perässä, vai pitävätkö laiturit huolta alueesta siten, että painollinen laituri on ylempänä estämässä vastustajan korkeita nousuja ja toinen laituri alhaalla varmistamassa maalin lähettyvillä?

KalPa on sarjakolmosena kolmen pisteen päässä TPS:stä. Jukurit on sen sijaan tällä hetkellä viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevaa Sportia kahden pisteen päässä. 

Voittamalla tänään Jukureilla olisi siis mahdollisuus nousta kymmenenneksi ohi Sportin, joka on edellisissä otteluissaan hävinnyt hiukan yllättäenkin sekä KooKoolle että SaiPalle.

Kokoonpanoihin pääset ottelua klikkaamalla. MTV Sport seuraa klo 18.30 alkavan kierroksen tapahtumia hetki hetkeltä.

Kokoonpanot:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.