Mainos

Uusi vaalirahaskandaali: Keskusta pimitti jättituen

Vuodentakainen vaalirahakohu paljasti vain jäävuoren huipun poliitikkojen saamasta tuesta. Asia käy ilmi MTV:n uutisten haltuunsa saamasta Nova Group -konsernin salaisesta muistiosta.

Nova Group tuli tunnetuksi viime vuoden vaalirahakohun aikana suurena poliitikkojen rahoittajana. Tuolloin yritys myönsi antaneensa Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:lle 145 000 euroa. Yhdistys kanavoi tukea lähinnä keskustapoliitikoille.

Paljon jäi kuitenkin kertomatta.

Nyt esiin tullut salainen muistio paljastaa Nova Groupin antaneen vaalivuonna 2007 mittavan summan - lähes 125 000 euroa - toiselle keskustalaiselle yhdistykselle, Menestyvä Suomi ry:lle. Yhdistyslahjoitusten ohella muistiossa listataan lehtiyhtiöitä, joiden julkaisemia poliitikkojen mainoksia Nova Group on maksanut.

Menestyvä Suomi ry perustettiin helmikuussa 2007 ja purettiin jo viime joulukuussa.

Yhdistysrekisteristä selviää, että yhdistyksen puheenjohtajaksi on merkitty keskustan yhteyspäällikkö Lasse Kontiola ja varapuheenjohtajaksi puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Yhdistyksen sihteeri on keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro.

Korhonen kieltäytyi aluksi MTV3:n haastattelusta vetoamalla siihen, että vaaliraha-asiat on jo loppuun käsitelty. Hän kehotti pyytämään haastattelua hallintopäällikkö Haarolta. MTV3 tavoitti lopulta molemmat miehet keskustan puoluetoimistosta.

- Nova Group on ostanut seminaarilippuja vuoden 2007 aikana tietyllä summalla, ja me olemme laskuttaneet, kun he ovat ostaneet. Nämä ovat olleet hyvin korkeatasoisia seminaareja, Korhonen selittää.

Korhonen ei osaa kertoa, minkä takia huomattavasta rahasummasta ei ole kerrottu julkisuuteen aiemmin.

- Olemme vuonna 2008 muuttaneet toimintatapoja ja nyt ilmoitamme kaikki 5 000 euroa ylittävät summat.

Puoluesihteeri Korhosen mukaan seminaareja järjestänyt Menestyvä Suomi ry keräsi vaalivuoden 2007 aikana yhteensä noin puoli miljoonaa euroa. Nova Groupin osuus on siis ollut huomattava - lähes neljäsosa koko potista.

MTV:n uutiset ei tavoittanut keskustan yhteyspäällikköä Lasse Kontiolaa kommenttia varten.

KESKUSTAN PUOLUESIHTEERIN KORHOSEN SELITYKSET

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.