Mainos

Uusi tapa kunnioittaa kuollutta: Vainajan tuhkasta ammus

Miten kunnioittaa ampuma-aseita rakastaneen vainajan muistoa? Yhdysvalloissa siihen on keksitty uusi keino: vainajan tuhkasta voi teettää ammuksia. Ne voidaan joko ampua ilmaan tai maalitauluun tai jopa käyttää metsästykseen.

Holy Smoke -yhtiö valmistaa tilauksesta eri kaliibereja erilaisiin aseisiin ja mainostaa samalla hautaustavan edullisuutta. Kulut ovat murto-osa tavallisista hautajaisista ja ekologinen jalanjälki on lähes olematon, kehuu yhtiö nettisivuillaan.

– Nyt voit suojella kotiasi ja rakkaitasi senkin jälkeen, kun olet itse poissa, ilmoitus lupaa.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen luova idea vainajan tuhkan käytöstä. Tätä ennen siitä on voitu valmistaa vaikkapa tekotimantteja tai muita koruja. Sukeltajan tuhkat voi viedä merenpohjaan rannikkoriutalle ja avaruusintoilijan maalliset lähettää maan kiertoradalle satelliitin mukana.

Tuhkat vaivihkaa Disneylandiin

Suuri osa tuhkatuista amerikkalaisvainajista päätyy edelleen uurnalehtoon tai vaihtoehtoisesti uurnaa säilytetään kotona. Myös tuhkan sirottelu edesmenneen lempipaikalle on yhä suositumpaa.

Sirottelusta on alkanut tulla melkoinen kiusa joissakin suosituissa kohteissa. Tuhkia ripotellaan vaivihkaa muun muassa jalkapallokentille, golfkentille, kansallisille muistomerkeille ja huvipuistoihin, erityisesti Disneylandiin. Huvipuiston valvontakamerat ovat paljastaneet yhä useampia luvattomia epävirallisia hautajaisia tuhkanripotteluineen.

Tätä nykyä amerikkalaisvainajista tuhkataan jo kolmannes. Muualla maailmassa tuhkaus on tätäkin yleisempää; esimerkiksi Kanadassa 70 prosenttia vainajista päätyy tuhkattavaksi.

Tuhkaus on ainakin Yhdysvalloissa perinteisiä hautajaisia edullisempi vaihtoehto. Tavalliset hautajaiset arkkuineen maksavat keskimäärin yli 7 000 dollaria eli lähes 5 000 euroa. Tuhkaus maksaa noin 1 700 dollaria eli noin 1 200 euroa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.