Mainos

Uusi polttoaine valmistuu biojätteestä

Energiayhtiö St1 tuo huomenna markkinoille uuden Refuel-korkeaseosetanolin, joka vähentää autoilun fossiilisia hiilidioksidipäästöjä. Bioetanolin osuus polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 %.

Polttoainetta ei voi kuitenkaan käyttää perinteisessä bensa-autossa, vaan se vaatii flexifuel-auton, joita on jo markkinoilla Suomessa.

St1 valmistaa suomalaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä bioetanolia, jota tuotteessa tulee olemaan 80-85 prosenttia. Uusi korkeaseosetanoli kehitetään yhdessä Valtion Teknillisen Tutkimuskeskuksen kanssa.

Refuel-korkeaseosetanolin jakelu laajenee hankkeen edetessä

Kaksivuotisen kehityshankkeen jakeluvaihe alkaa 1.4.2009, kun Refuel tulee myyntiin pääkaupunkiseudun kolmella St1-jakeluasemalla: Mäkkylässä, Herttoniemessä ja Vallilassa. Jakeluasemien hintatauluissa ja polttonestepistooleissa laadun tunnuksena on RE85.

RE85:n hinta asettuu vähintään 30 senttiä 95E bensiiniä alemmaksi. Näin autoilijalle ei aiheudu lisäkustannuksia uuden korkeaseosetanolipolttoaineen alemmasta energiasisällöstä.

Jatkossa RE85:n jakeluverkosto laajentuu tarvittaessa kysynnän mukaan. Yhtiön tavoitteena on vakiinnuttaa tuote pysyvästi Suomen markkinoille.

Katso Jussi Kärjen juttu (Kauppalehden talousuutiset 31.3.2009)

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.