Mainos

Uusi moottoritieosuus avataan nelostiellä

Nelostien uusi moottoritieosuus Oulun ja Limingan välillä avataan liikenteelle huomenna. Hankkeen rakennustyöt kestivät kaksi vuotta, ja sen kokonaiskustannukset olivat noin 31 miljoonaa euroa.

Uutta moottoritietä rakennettiin 9,5 kilometriä ja moottoritien toista ajorataa 7,3 kilometriä. Valtatie 8:n liittymän eli Haaransillan ja Kempeleen välinen osuus rakennettiin poikkileikkaukseltaan kapeana moottoritienä, jossa vastaan tulevat kaistat erotettiin keskikaiteella. Kempeleen ja Oulun Kiviniemen välinen moottoriliikennetie täydennettiin moottoritieksi rakentamalla osuudelle toinen ajorata. Se varustettiin perinteisellä keskikaistalla. Hankkeen valmistuttua Oulun seudulla nelosteillä on moottoriväylää yhteensä lähes 53 kilometriä.

Haaransillan ja Kempeleen välisellä tiejaksolla kulkee nykyisin 12 000-18 000 autoa vuorokaudessa. Vuoteen 2030 mennessä liikenteen on ennustettu kasvavan Tupoksen pohjoispuolella jo yli 23 000 autoon vuorokaudessa.

Tien valmistumisella uskotaan olevan merkittävä vaikutus sekä pitkänmatkalaisten että paikallisen liikenteen sujuvuudelle. Myös turvallisuus kohenee merkittävästi.

Uuden moottoritieosuuden avaa huomenna pääministeri Matti Vanhanen. Juhlallisuudet alkavat Tupoksen risteyssillalla kello 15.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.