Uusi luku Minin historiassa alkaa – mallisto täydentyy pistokehybridillä

Uuden Minin mallisto täydentyi alkuvuodesta huomattavasti aiempaa isommalla Countrymanilla. Autolla ei ole juurikaan enää tekemistä nimensä mukaisen pienen kaupunkiauto kanssa, mutta se tarjoaa sitäkin mielenkiintoisen vaihtoehdon persoonallista crossoveria etsivälle. Nyt mallisto sai vielä täydennystä mielenkiintoisesti pistokehybridistä, joka on ensimmäinen laatuaan Minin merkin alla.

Mini Countryman Cooper S E ALL4 -mallin pellin alta löytyvä tekniikka on kuitenkin tuttua BMW:n mallistosta. Sama voimalinja on nähty nimittäin myös 2-sarjan Active Tourerin kuorissa. Polttomoottorin virkaa keulalla hoitaa 1,5-litrainen 136-hevosvoimainen kolmisylinterinen bensaturbo, ja tämän voima välitetään etupyörille. Taka-akselilla toimiva sähkömoottori tuottaa 65 kW (88 hv) tehon, ja moottorien yhteistehoksi ilmoitetaan 224 hevosvoimaa ja 385 newtonmetrin vääntö. Näiden voimavarojen turvin nelivetoisella hybridi-Minillä kerkeää satasen nopeuteen 6,8 sekunnissa.

7,6 kWh:n akuston lataaminen onnistuu kotiinkin asennettavalla latauslaitteistolla 2,5 tunnissa, ja normaalista kotipistokkeesta lataamiseen menee reilu 3 tuntia. Täydellä akulla matkaa pystyy taittamaan hyvissä olosuhteissa reilun 40 kilometriä, ja pelkällä sähköllä ajettaessa huippunopeus on 125 km/h.

Tärkein syy pistokkeesta ladattavien hybridien yleistymiseen on luonnollisesti pyrkimys taloudellisempaan ja puhtaampaan autoiluun etenkin kaupunkiympäristössä. Aktiivisesti autoa lataava kuljettajatta pystyykin taittamaan keskimääräisen autoilijan päivämatkat puhtaasti sähköllä. Pelkkään sähköautoon verrattuna pistokehybridi kuitenkin tarjoaa mahdollisuuden myös pitempien matkojen taittamiseen ilman pelkoa matkan katkeamisesta.

Nykyisen kulutusmittausjärjestelmän mukaisesti ilmoitettuna Minin keskikulutus on alimmillaan 2,1 l/100 km, mikä vastaa CO2-päästöiksi muutettuna lukemaa 49 g/km. Näin pienellä lukemalla verokohtelu esimerkiksi Suomessa on varsin suopeaa, ja Mini Countryman Cooper S E:n kohdalla autoveroa tulee maksettavaksi noin 2 700 euroa ja kokonaishinta alkaa 40 898 eurosta. Suorituskyvyn puolesta lähimmäksi asettuu hieman tehokkaampi Countryman JCW, jonka kohdalla autoveroa tulee maksettavaksi noin 14 000 euroa ja kokonaishinnaksi muodostuu 53 000 euroa.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös uuden Mini Countrymanin ensikoeajo:
Koeajossa kaikkien aikojen suurin Mini

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja