F1-sarja perui kolme kilpailua, mukana suomalaisten suosikki – tarjokkaita korvaajiksi jo runsaasti

Tämän kauden Azerbaidzhanin, Singaporen ja Japanin F1-kilpailut on jouduttu perumaan koronaviruspandemian aiheuttamien haasteiden vuoksi, moottoriurheilun kuninkuusluokka tiedotti perjantaina. 

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Azerbaidzhanin Bakussa piti ajaa jo 7. kesäkuuta, mutta tätä kisaa oli jo siirretty aiemmin. Singaporen osakilpailun alkuperäinen ajankohta oli 20. syyskuuta ja Japanin GP:n 11. lokakuuta. 

F1-sarjan tiedotteessa todetaan, että Azerbaidzhanin ja Singaporen osakilpailujen kohdalla hankaluuksia aiheuttaa katuradan rakennusaikataulu. Valmistelut pitäisi aloittaa hyvissä ajoin, mikä on mahdotonta koronapandemian aiheuttaman epävarmuuden vuoksi. Japanissa haastavin tekijä on tiukat matkustusrajoitteet. 

Näistä varsinkin Japani on hyvin rakas kisa suomalaisille F1-faneille Mika Häkkisen mestaruussuoritusten sekä Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen voittokisojen takia. 

Aiemmin oli jo peruttu Australian, Hollannin, Monacon ja Ranskan osakilpailut. 

F1-sarja on kuitenkin edelleen luottavainen, että se pystyy viemään läpi 15-18 kilpailun kalenterin ennen kuin kauden pitäisi päättyä Abu Dhabissa joulukuun puolivälissä. Sen tavoitteena on julkaista loppukauden kalenteri ennen kuin sesonki starttaa Itävallan GP -viikonlopulla 3.-5. heinäkuuta. 

– Olemme edenneet merkittävästi uuden kisakalenterin suhteen keskusteltuamme nykyisten ja uusien promoottorien kanssa. Varsinkin uusien kisapaikkojen kiinnostus isännyyteen kaudella 2020 on ollut erityisen rohkaiseva signaali, F1-sarjan tiedotteessa todetaan. 

Ainakin Saksan Hockenheim, Italian Imola ja Mugello sekä Espanjan Jerez ovat ilmaisseet kiinnostuksensa F1-kisan järjestämiseen tänä vuonna. 

Lue myös:

    Uusimmat