Mainos

Uusi ajankohtaisohjelma starttaa: "Ihmiset ovat tiedonjanoisia"

MTV:n tuttu uutisankkuri Jaakko Loikkanen tekee uuden aluevaltauksen MTV3-kanavalla tammikuussa. Puolituntisessa uutuusohjelmassa haastatellaan asiantuntijoita ja tekijöitä ajankohtaisten aiheiden ytimistä.

Suomalainen ajankohtaisjournalismi saa tammikuussa uuden luvun, kun Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -haastatteluohjelma käynnistyy MTV3-kanavalla. Tiistai-iltojen uutispaketin yhteydessä paneudutaan viikon tärkeimpiin ja puhuttavimpiin teemoihin ja ilmiöihin.

Toimittaja Jaakko Loikkasen isännöimässä ohjelmassa studioon saapuu vieraiksi asiantuntijoita ja tekijöitä suoraan asioiden ytimistä. Tarkoituksena on sukeltaa kokonaisuuksiin tarpeeksi syvälle ja avata niiden taustoja ja seurauksia yleisölle. Loikkanen lupaa olla vierailleen reilu isäntä, mutta liian helpolla nämä eivät studiovaloista ja haastattelupöydästä pääse poistumaan.

– Toimittajana minua innostaa erityisesti mahdollisuus päästä tekemään uutismaista haastatteluohjelmaa. Suomessa tehdään paljon hyviä keskusteluohjelmia, mutta haastatteluohjelmia on televisiossa vähän, Loikkanen sanoo.

– Haluan, että ohjelmassa on toimivan sisällön lisäksi hyvä rytmi. Asia voi joskus olla painavaa ja vakavaa, mutta ohjelman on edettävä jouhevasti, Loikkanen jatkaa.

Puolen tunnin mittaisessa ohjelmassa pureudutaan pääsääntöisesti aina kahteen eri aiheeseen. Ohjelman aihekirjo koostuu niin kotimaan kuin ulkomaiden aiheista, politiikasta, taloudesta, kulttuurista, tieteestä, oikeastaan mistä vain, kunhan aihe on ajankohtainen ja yhteiskunnallisesti merkittävä.

– Laajennamme ensi vuonna MTV:n ajankohtaisohjelmistoa, koska haluamme tarjota katsojille Suomen parasta uutispalvelua. Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen on yksi osa tätä kehitystyötä, MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari määrittelee.

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen kuvataan MTV:n uudessa uutisstudiossa.

– Maailmassa tapahtuu tällä hetkellä niin paljon, että ihmiset ovat tiedonjanoisia ja kaipaavat kiinnostavien käänteiden tarkempaa käsittelyä. Uusi uutisstudio antaa omalta osaltaan aiheiden käsittelyyn myös aivan uudenlaisia visuaalisia mahdollisuuksia, tuottaja Antti Mälkönen sanoo.

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen MTV3-kanavalla tiistaisin 8.1.2019 klo 22.35 alkaen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja