Jaakko Loikkasen uutuusohjelmassa grillataan ensimmäiseksi Timo Soinia – "Jos toimittaja onnistuu, hän huomaa pihvin"

Asia vetää telkkarissa – Jaakko Loikkanen on asian ytimessä 5:15
MTV Uutisten uutisankkuri ja toimittaja Jaakko Loikkanen kertoo uuden haastatteluohjelmansa annista. Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen starttaa tänään MTV3-kanavalla kello 22.35.

Asiapitoiselle haastatteluohjelmalle riittää kysyntää. Tänään käynnistyvä toimittaja Jaakko Loikkasen luotsaama Asian ytimessä syventää polttavimpia uutisaiheita, eikä päästä poliitikkoja helpolla.

Loikkanen lupaa uudelta ohjelmalta hyvää rytmiä, mielenkiintoisuutta ja ajankohtaisuutta. Teemojen puolesta haastatteluohjelman rosteri on laaja-alainen: luvassa on paitsi politiikkaa ja taloutta, myös taidetta, tiedettä, kulttuuria ja urheilua.

– Myös vähän uutismainen, sillä ohjelma tehdään tästä uutisdeskin läheisyydestä ja aiheet käsittelevät pääosin uutisia, sanoo Loikkanen.

Uutispäivissä tulee päivittäin vastaan aiheita, joihin tv-uutisten formaatti tai nettiuutisointikaan ei välttämättä taivu.

– Ei pystytä aina syventämään niin paljon kuin olisi tarpeen. Tämä ohjelma voi vastata myös siihen tarpeeseen.

Poliitikot grilliin

Loikkasen lupaus on mennä haastatteluohjelman vieraiden kanssa kirjaimellisesti asian ytimeen, eikä päästää heitä helpolla.

– Poliitikot yleensä kyllä vastaavat siihen, mitä kysytään. Kaikkein vaikeinta on huomata seasta se vastaus. Jos toimittaja onnistuu, hän huomaa pihvin ja nostaa sen seuraavassa kysymyksessä esille. Silloin vastaus saadaan ikään kuin sipulin sisältä kuorittua, Loikkanen kuvailee.

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa vieraina on kyberasiantuntija Jarno Limnéll sekä ulkoministeri Timo Soini (sin.). Loikkasen johdolla pureudutaan vaalivaikuttamiseen ja sinisen tulevaisuuden taipaleeseen.

– Toivon, että jotain yllätyksiä saadaan. Tällaista show'ta ei voi kovin tarkasti käsikirjoittaa. Katsotaan mitä tapahtuu.

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelma tänään MTV3-kanavalla kello 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat