Jaakko Loikkanen lupaa pysyä Asian ytimessä – avausjaksossa erikoishaastattelussa Viron presidentti Kaljulaid

Vuosi 2021 on alkanut vähintään yhtä erikoisena kuin edeltänyt päättyi. Kuluttajien kysyntä ajankohtais- ja uutissisällöille näyttääkin nyt olevan ennätyskorkealla. 

Oman osuutensa ajankohtaisjournalismin kirjoon tuo tänään joulutauolta palaava MTV:n Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelma. Tiistai-illoissa nähtävä ohjelma tarttuu niihin aiheisiin, jotka puhuttavat ja joihin on hyvä paneutua puolentoista minuutin uutisjuttua syvemmin. 

– Käsittelemme ohjelmassa viikoittain niitä ajankohtaisia aiheita, jotka puhuttavat suomalaisia ja jotka kaipaavat tarkempaa käsittelyä. Lisäksi nostamme ohjelmaan aiheita ja ilmiöitä päivittäisen uutisvirran ulkopuolelta, Jaakko Loikkanen sanoo.

Ajankohtaisjournalismille näyttää nyt olevan kysyntää ja tarvetta ehkä enemmän kuin koskaan. Esimerkiksi MTV:n tv-uutisten keskikatsojamäärät ovat olleet ennätyskorkealla tasolla. Viimeksi vastaaviin katsojakeskiarvoihin on päästy 15 vuotta sitten vuonna 2006.

– Ja televisioko on sitten muka kuollut? Päinvastoin. Poikkeukselliset ajat nostavat selvästi kuluttajien tarvetta saada ajankohtaista ja punnittua sisältöä. Seitsemän ja Kymmenen uutisista katsoja tietää saavansa tuhdin annoksen päivän tärkeimmistä tapahtumista. Erikoisohjelmissa pystymme syventymään valittuihin kokonaisuuksiin vielä syvällisemmin, avaamaan taustoja laajemmin ja tekemään pidempiä ajankohtaishaastatteluja, tuottaja Antti Mälkönen kertoo. 

Viron presidentti erikoishaastattelussaAvausjaksossa nähdäänkin tiistaina korkeatasoinen vieras, kun haastattelussa on harvoin Suomen mediassa esiintyvä Viron presidentti Kersti Kaljulaid

Etelänaapurimme presidentin haastattelussa pääpaino on Itämeren alueen turvallisuudessa ja Venäjässä, mutta aiheina ovat myös koronapandemia ja Yhdysvaltain vallanvaihto.

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen tiistaisin klo 22.35, MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja