Mainos

Uudet kansanedustajat aloittivat työnsä

Tulokkaat muuttuivat virallisesti kansanedustajiksi, kun heidän valtakirjansa tarkastettiin oikeuskanslerinvirastossa.

Uudet kansanedustajat ovat aloittaneet kautensa tänään. Uudet tulokkaat nousivat eduskuntaan varasijoilta, kun istuvat kansanedustajat siirtyivät Suomen europarlamenttiedustajiksi.

Satu Hassin (vihr.) lähtö Brysseliin nosti kansanedustajaksi tamperelaisen opiskelijan Oras Tynkkysen (vihr.). Samalla eduskuntaan saatiin uusi kuopus, sillä Tynkkynen on vasta 26-vuotias. Aiemmin kansanedustajista nuorin on ollut 27-vuotias Satu Taiveaho (sd.).

Ville Itälän (kok.) seuraajaksi nousi 56-vuotias salolainen yrittäjä Jouko Laxell (kok.). Laxellilla oli aiemmin kodinkoneliike, mutta nykyään hän harjoittaa pienimuotoista kiinteistöalan yritystoimintaa. Laxell on Salon kaupunginhallituksen jäsen.

Anneli Jäätteenmäen (kesk.) tilalle siirtyi 29-vuotias Terhi Peltokorpi (kesk.). Helsinkiläinen kätilö ja sisätautikirurgian sairaanhoitaja kuuluu myös kotikaupunkinsa kaupunginvaltuustoon.

Hannu Takkulan (kesk.) paikan sai 30-vuotias rovaniemeläinen Tatja Karvonen (kesk.). Hän on ammatiltaan peruskoulun opettaja. Rovaniemellä Karvonen toimii kaupunginvaltuutettuna ja valtuuston 1. varapuheenjohtajana.

Henrik Laxilta (r.) vapautuvassa tehtävässä jatkaa 37-vuotias espoolainen Christina Gestrin (r.), joka on työskennellyt kansanedustajana vuodesta 2000. Aiemmin Gestrin toimi europarlamentissa olleen Astrid Thorsin (r.) paikalla. Gestrin on RKP:n varapuheenjohtaja ja puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Lisäksi hän istuu Espoon kaupunginvaltuustossa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 20.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.