Uudessa Monopolyn painoksessa on mielenkiintoinen ero – naispelaajien eduksi

Ensimmäistä kertaa Monopolyn historiassa pelin kannessa on nainen, neiti Monopoly. Tässä uudessa lautapelissä naiset tienaavat nyt enemmän kuin miehet. 

Uudessa Neiti Monopoly -pelissä juhlitaan naisyrittäjiä ja naiskeksijöitä.

Toisin kuin alkuperäisessä lautapelissä, tässä versiossa naiset tienaavat enemmän kuin miehet. Valmistaja Hasbron mukaan kyseessä on ensimmäinen peli, jossa tämä on mahdollista.  Asiasta uutisoi muun muassa CNN


Monopolyn Facebook-sivuilla kansikuvaksi päivitettiin kuva lautapelin kannesta. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Esimerkiksi Lähtö-ruudun ohittaessaan naiset voivat nostaa 240 dollaria eli noin 220 euroa, kun taas miehet saavat 200 dollaria eli noin 180 euroa. Aloituksessa naiset saavat myös isomman summan rahaa kuin miehet. 

Kiinteistöjen sijaan ostetaan keksintöjä

– Hauska, uusi muutos pelissä on se, että siinä luodaan maailma, jossa naisilla on yleensä miesten nauttima etulyöntiasema, yritys kertoo. 

– Mutta ei hätää, jos miehet pelaavat korttinsa oikein, hekin voivat tienata enemmän.


Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Eikä tässä vielä kaikki. Siinä missä vanhassa pelissä keskityttiin ostamaan kiinteistöjä ja yrityksiä, neiti Monopolyn pelaajat ostavat asioita, joita ei olisi olemassa ilman kekseliäitä naisia. Näitä ovat esimerkiksi WiFi, suklaakeksit tai kantasolujen eristäminen.

CNN muistuttaa, että tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun ikoninen peli saa uuden käänteen. Aiemmin tänä vuonna Hasbro julkaisi parodisen pelin, jonka nimi oli vapaasti suomennettuna "Monopoli ja sosialismi". Peli antoi pelaajien valita pienemmän rahasumman aloituksessa kuin perinteisesti. 

Viime vuonna Hasbro julkaisi Monopolyn milleniaaleille, mikä teki pilkkaa esimerkiksi veganismiin ja avokadoihin liittyvistä stereotypioista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja