Mainos

Viinirypäle jumittui lapsen kurkkuun – kuva voi järkyttää: "Tämä olisi voinut päättyä huonosti"

Facebookissa jaettu kuva todistaa, miksi lasten ruokailua tulisi aina valvoa tarkkaan. 

Australialaisnainen julkaisi Facebookissa varoituksen vaarasta, joka oli maksaa 5-vuotiaan lapsen hengen. Naisen jakama röntgenkuva todistaa, kuinka vakavan tilanteen yksi pieni viinirypäle voi oikein aiheuttaa.

Rypäleet yksi vaarallisimmista ruoka-aineista lapsille

Finlee and Me -sivuston Angela Hendersonin mukaan vanhempien tulisi kiinnittää erityistä huomiota siihen, että lapset pureskelisivat ruokansa kunnolla, eivätkä juoksisi ruoka suussa. Hendersonin jakamassa röntgenkuvassa näkyykin todellinen hengenvaara: viisivuotiaan nielaisema viinirypäle, joka jumittui hänen henkitorveensa. 

Lapsi oli kuitenkin onnekas, sillä rypäle ei tukkinut hengitysteitä. 

– Hän oli todella onnekas, että hengitystiet pysyivät auki. Muussa tapauksessa tämä olisi voinut päättyä todella huonosti, Henderson kirjoittaa ja kiittää lastenlääkäriä sekä tuntematonta äitiä, joka antoi luvan kuvan julkaisuun.

Rypäle saatiin poistettua lapsen kurkusta nukutuksessa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkäreiden mukaan viinirypäleiden muoto ja pehmeä rakenne tekevät kyseisestä hedelmästä erityisen vaarallisen. Kanadan ja Yhdysvaltojen tilastojen mukaan viinirypäleet ovatkin kolmanneksi yleisin lasten tukehtumiskuolemia aiheuttava ruoka-aine. Vain tikkarit ja hotdogit menevät viinirypäleiden edelle.

Lääkärit kehottavat vanhempia valvomaan tarkkaan erityisesti alle kolmevuotiaiden lasten ruokailua. Viinirypäleet, kirsikkatomaatit ja muut vastaavat ruoka-aineet tulisi aina pilkkoa lapselle ennen niiden tarjoamista.

Osaisitko sinä toimia tositilanteen tullen?

0:30

Lähde: DailyMail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.