Uudenmaan kokoontumisrajoitukset kevenevät huomisesta alkaen – tilaisuuksiin pääsee korkeintaan 500 henkeä

Kooste kahden vuoden koronakamppailusta – miten aiemmat rajoitukset ovat vaikuttaneet? 4:58
Katso videolta, miten kaksi vuotta koronapandemiaa on vaikuttanut Suomeen.

Tiistaista alkaen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella sisätiloissa voi järjestää enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia, tiedottaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoo tehneensä maanantaina päätöksen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoitusten keventämisestä.

Kokoontumisrajoitukset koskevat sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia. Ulkona järjestettävien tilaisuuksien osallistujamäärää ei ole rajoitettu tähänkään asti avin päätöksellä.

Avin mukaan jatkossa 51–500 henkilön tilaisuuksissa osallistujamäärän on oltava enintään puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa.

Jos sen sijaan yleisötilaisuudessa on enintään 50 henkilöä, tilaisuuden voi järjestää tilan kapasiteettiin nähden ilman suhteellista osallistujamäärää.

Avin uudella päätöksellä yleisöllä ei enää tarvitse olla omia istumapaikkoja. 

Yli 500 hengen tilaisuudet yhä kiellettyjä

Epidemiatilanne on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella edelleen tasaantumassa, mutta sairaanhoitopiirin lausunnon ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston on päättänyt, että yli 500 hengen tilaisuudet kielletään edelleen.

Päätös on voimassa 22. helmikuuta asti, mutta rajoitusta voidaan keventää uudella päätöksellä jo sitä ennen, jos epidemiatilanne etenee suotuisasti, avi kertoo tiedotteessaan.  

Katso:

Kulttuuriala osoitti mieltään rajoituksista 6:06
Kulttuuriala osoitti mieltään rajoituksista viime viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat