Uudellemaalle uudet koronarajoitukset, keikat ja joululaulutilaisuudet vaarassa? Koronapassi poistaa rajoitukset

6:42
Tältä näyttää Suomen tuore rokotetilanne.

Uudellamaalla rajoitetaan niin sanottuja korkean riskin sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Päätös koskee Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta. Rajoitukset tulevat voimaan ensi viikon torstaina ja loppuvat jouluaattona.

Rajoitukset koskevat sisätilaisuuksia, joissa on yleisöä seisomakatsomoissa ja sisätiloissa järjestettäviä yhteislaulutilaisuuksia.

Seisomakatsomoihin korkeintaan 20 henkeä

Seisomakatsomoissa voisi jatkossa katsomossa olla enintään 20 asiakasta, joilla ei ole istumapaikkaa. Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta.

– Emme edellytä, että yleisö istuu omalla paikallaan koko tilaisuuden ajan, mutta turhaa liikkumista ja tungosta on toki syytä välttää, ylitarkastaja Oona Mölsä aluehallintovirastosta kertoo tiedotteessa.

Yhteislaulutilaisuuksiin vain puolet tilan kapasiteetista

Yhteislaulutilaisuuksissa, joihin osallistuu yli 20 henkilöä, tilaan saisi ottaa enintään puolet lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Päätös koskee myös yhteislaulutilaisuuksia, joissa on istumapaikat.

Tapahtumanjärjestäjä voi ottaa vaihtoehtona käyttöön koronapassin, jolloin rajoituksia ei sovelleta.

6:42
Näin sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoivat tänään koronatilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja