Uudenmaan kokoontumisrajoitukset kumottiin, Varsinais-Suomi ja Satakunta vapautuvat tiistaina – muuallakin kevennyksiä

Nuorten hyvinvointi heikentynyt rajusti korona-aikana – näin nuoret itse kertovat tilanteesta 7:47
Nuorten hyvinvointi heikentynyt rajusti korona-aikana – näin nuoret itse kertovat tilanteesta

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat kokoontumisrajoitukset kumotaan kokonaan tänään, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa rajoitukset kumotaan Lounais-Suomen Aluehallintoviraston maanantaisella päätöksellä puolestaan tiistaista alkaen.

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion ja sairaanhoitopiirin lausunnon mukaan rajoitusten jatkaminen pidempään ei ole tasaantuvassa epidemiatilanteessa välttämätöntä.

Tänään myös Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia kevennetään niin, että yli 50 henkilön yleisötilaisuuksiin voi ottaa enintään puolet tilan enimmäishenkilömäärästä. Vastaava kevennys tuli voimaan jo lauantaina Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksiin ei ole tehty muutoksia. Kanta-Hämeessa sisätiloissa voi järjestää yli 50 henkilön tilaisuuksia, jos yleisöllä on määritellyt istumapaikat. Tilaisuuteen voi ottaa yleisöä enintään puolet enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt alueensa sairaanhoitopiireiltä lausunnot vielä voimassa olevien kokoontumisrajoitusten välttämättömyydestä. Jos kokoontumisrajoitukset eivät ole enää välttämättömiä, aluehallintovirasto kumoaa rajoitukset nopealla aikataululla.

Koko Etelä-Suomen alueella on edelleen voimassa aluehallintoviraston määräys, joka velvoittaa laajasti erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

Kokoontumisrajoitus Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa 25. helmikuuta 2022 asti. Sisätiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan järjestää rajatulla osallistujamäärällä, kun käytössä on istumapaikat. Itä-Suomen aluehallintovirasto on puolestaan käynnistänyt arvioinnin koronarajoitusten välttämättömyydestä alueellaan.

Koko Suomessa ovat voimassa 30. kesäkuuta 2022 asti tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joiden tarkoituksena on parantaa terveysturvallisuutta: vaatimukset koskevat muun muassa asiakkaiden oleskelun mahdollisimman väljää sijoittelua ja asiakkaiden ohjeistamista hyvistä hygieniakäytännöistä.

– Meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä osuutemme sen eteen, että epidemiatilanne jatkaa tasaantumistaan: käytetään maskeja, noudatetaan hygieniasuosituksia ja otetaan rokotukset, kertoo ylijohtaja Merja Ekqvist Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Lue myös:

    Uusimmat