Koronarajoitukset kevenevät eri puolilla Suomea

Näin Suomi aukeaa koronarajoitusten jälkeen – katso kohta kohdalta 0:25
Katso yltä, millä aikataululla Suomi vapautuu koronarajoituksista.

Eri puolella Suomea koronarajoitukset kevenevät. Esimerkiksi Lapissa yleiset kokoukset ja yleisötilaisuuden sallitaan lauantaista alkaen.

Lapin aluehallintovirasto (avi) on päättänyt sallia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen lauantaista alkaen. Päätös kumoaa aiemmin asetetun kiellon yli 20 hengen yleisötilaisuuksien järjestämisestä.

Tapahtumissa on kuitenkin ehkäistävä koronavirustartuntojen riskiä, ja järjestäjien on laadittava kirjallinen ja nähtävillä pidettävä suunnitelma tilaisuuden terveysturvallisuudesta.

Riskiä voidaan avin mukaan pienentää esimerkiksi rajoittamalla asiakasmäärää ja porrastamalla osallistumista sekä vaatimalla kasvomaskin käyttöä.

– Päätös korostaa järjestäjien vastuuta sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettävissä tapahtumissa, mutta jättää harkintavaltaa toimijoille käytännön tasolla toteutettavista toimenpiteistä tartuntariskin ehkäisemiseksi, tiedotteessa todetaan.

Päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila. Päätös koskee urheilu- ja liikunta- sekä huvi- ja virkistystoimintatiloja, kuten kuntosaleja, uimahalleja ja tanssipaikkoja, riippumatta asiakasmäärästä.

Päätös on voimassa helmikuun loppuun asti.

Kanta-Hämeessä ja Kymenlaaksossa vapautetaan harrastustiloja

Etelä-Suomen aluehallintovirasto puolestaan kertoo, että liikunta- ja harrastustilat saavat avata ovensa Kanta-Hämeessä ja Kymenlaaksossa lauantaista lähtien.

Päätöksen mukaan 50–500 henkilön yleisötilaisuuksia voi järjestää Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueen sisätiloissa.

Näin voi olla, jos osallistujilla on määritellyt istumapaikat ja osallistujamäärä on enintään puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Alle 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman näitä velvoitteita.

Myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen yleisötilaisuuksien rajoituksia kevennetään.

Lauantaista alkaen sisätiloissa järjestettävien tilaisuuksien osallistujamäärälle ei ole tiettyä enimmäisrajaa, jos osallistujilla on määritellyt istumapaikat. Ulkotilojen tilaisuuksien henkilömäärää ei rajoiteta enää lainkaan.

Jos sisätilassa järjestettävään yleisötilaisuuteen osallistuu yli 50 henkilöä, tilaisuuteen voi ottaa enintään puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Lisäksi osallistujilla täytyy olla määritellyt istumapaikat.'

Etelä-Suomen avi arvioi parhaillaan kokoontumisrajoitusten lieventämistä myös Helsingin ja Uudenmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Kainuu ja Etelä-Karjala luopuvat kokoontumisrajoituksista

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella kumotaan kokoontumisrajoitukset. Lauantaista alkaen Etelä-Karjalassa voi järjestää kokoontumisia sekä sisällä että ulkona ilman henkilömäärärajoitusta.

Kainuussa tapahtumien osallistujamäärää ei rajoiteta enää maanantaista alkaen, kertoo Pohjois-Suomen avi.

Toiminta on edelleen järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli kymmenen henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Päätös on voimassa helmikuun 19. päivään saakka.

Lue myös:

    Uusimmat