Koronarajoitukset kevenivät monin paikoin – katso oman alueesi tilanne

Kooste kahden vuoden koronakamppailusta – miten aiemmat rajoitukset ovat vaikuttaneet? 4:58
Katso video: MTV Uutiset Live koosti kahden vuoden koronatapahtumat tiiviiksi paketiksi

Kokoontumisrajoitukset kevenevät tänään 5. helmikuuta ainakin Kanta-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Pohjanmaalla, Lapissa, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Päijät-Hämeessä ja Itä-Suomessa kokoontumisrajoitukset kevenivät jo keskiviikkona 2. helmikuuta ja Kainuussa ne kevenevät maanantaina 7. helmikuuta.

Kanta-Hämeessä ja Itä-Suomessa sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa ei ole osallistujamäärärajoituksia, mikäli jokaiselle osallistujalle on osoitettu istumapaikka.

Kanta-Hämeessä alle 50 henkilön voi järjestää ilman istumapaikkavelvoitetta. Itä-Suomessa puolestaan tilaisuuksia, joissa ei ole osoitettuja istumapaikkoja, voi järjestää enintään 100 henkilölle. Näissä tilaisuuksissa sallittu osallistujamäärä voi olla enintään 50 prosenttia tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä.

Päijät-Hämeessä sisätiloissa voi järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Kymenlaaksossa 50–500 henkilön yleisötilaisuuksia voi järjestää, jos osallistujilla on määritellyt istumapaikat ja osallistujamäärä on enintään puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Alle 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman istumapaikkavelvoitetta tai tilan kapasiteettiin nähden suhteellista enimmäishenkilömäärää.

Etelä-Pohjanmaan sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella voidaan sisätiloissa järjestää sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään puolet käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä.

Lapissa tapahtumia voi järjestää, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila. Asiakasmäärästä riippumatta päätös koskee urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella voidaan puolestaan järjestää sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 75 prosenttia käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä.

Kainuussa ja Etelä-Karjalassa kokoontumisrajoituksia ei jatketa ollenkaan. Kaikissa tilaisuuksissa järjestäjän on kuitenkin kannettava vastuu hygieniavaatimusten noudattamisesta sekä turvavälien noudattamisesta.

Edellä mainituilla alueilla ei rajoiteta enää ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien osallistujamäärää.

Lisää kevennyksiä ensi viikolla

Jokaisella alueella tapahtumajärjestäjien on huolehdittava tilaisuuksien terveysturvallisesta järjestämisestä. Järjestäjän on laadittava kirjallinen suunnitelma siitä, miten lähikontakteja eri seurueiden välillä voidaan välttää. Järjestäjän tulee myös ottaa huomioon hygieniavelvoitteet.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto arvioi parhaillaan myös Helsingin ja Uudenmaan alueiden kokoontumisrajoitusten lieventämistä. Päätöksiä on aluehallintoviraston tiedotteen mukaan luvassa maanantaina.

Juttua muokattu 5.2.2022 klo 17.38.
Kainuun kokoontumisrajoitukset kevenevät vasta maanantaina 7.2, ei tänään 5.2, kuten ingressissä alunperin väitettiin.

Lue myös:

    Uusimmat