Kokoontumisrajoitukset laajenemassa koko HUS-alueelle – tätä se käytännössä tarkoittaa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtama koronakoordinaatioryhmä suosittelee kokoontumisrajoituksia koko HUS-alueelle.

Päätös yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksista tulee todennäköisesti voimaan elokuun 5. päivä ja se olisi voimassa 26.8. asti. 

Tällä hetkellä rajoitukset ovat voimassa vain Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.

Päätös julkaistaan huomenna, aluehallintovirasto arvioi.

Jatkossakin sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voisi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.

Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyisi olla mahdollisuus välttää lähikontakti toisiinsa eli säilyttää turvaväli. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Lisäksi on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia eli asiakkaille on muun muassa tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

3:49
Heikentynyt koronatilanne pitää tapahtumajärjestäjät varpaillaan – MTV tapasi Down By The Laiturin järjestäjän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja