Koronarajoitukset lievenevät: Uudellamaalla voi järjestää ensi kuun alusta lähtien 50 hengen ulkotilaisuuksia

Husin diagnostiikkajohtaja arvostelee kovin sanoin koronan pikatestejä – tässä syyt 3:54
Husin diagnostiikkajohtaja arvostelee kovin sanoin koronan pikatestejä – tässä syyt

Koronarajoitukset lievenevät osassa Etelä-Suomea, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi). 

Koko Uudellamaalla voi järjestää enintään 50 ihmisen kokoontumisia ulkotiloissa kesäkuun alusta lähtien.

Hangossa, Karkkilassa, Lohjalla ja Raaseporissa voi kokoontua huomisesta lähtien myös sisätiloissa 20 henkeä ja kesäkuun alusta lähtien 50 ihmistä. Muualla Uudellamaalla sisätiloihin voi kokoontua enintään kymmenen henkeä huomisesta lähtien.

Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella voi kesäkuun alusta lähtien järjestää enintään kymmenen hengen kokoontumisia sisä- ja ulkotiloissa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella jatketaan kesäkuun puoliväliin asti nykyistä rajoitusta, jonka mukaan enintään kymmenen hengen kokoontumisia voi järjestää sisä- ja ulkotiloissa. Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella jatkuvat kesäkuun puoliväliin saakka 20 hengen rajoitukset niin sisä- kuin ulkotiloissa järjestettävissä tapahtumissa.

Rajoituksia puretaan asteittain

Päätökset ovat voimassa vain kesäkuun puoliväliin asti, koska epidemiatilanne muuttuu nopeasti, kertoo aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen Etelä-Suomen avista.

– Alueilla, joilla epidemia laantuu, rajoituksia päästään purkamaan asteittain. Päätöksissä olemme huomioineet myös sosiaali- ja terveysministeriön tämänhetkisen ohjauksen, Nikunen sanoo.

Aluehallintoviraston määräykset kokoontumisrajoituksista eivät ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin ja perhejuhliin. Näissä tulisi huomioida sairaanhoitopiirien suositukset yksityistilaisuuksien järjestämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat