Uudenkaupungin autotehdas jäi nuolemaan näppejään – sopimus uuden automerkin valmistamisesta Volvolle

5:08

Volvo ottaa sisarmerkkinsä ensimmäisen mallin valmistettavakseen. Tuotanto käynnistyy Belgiassa ensi vuonna. Päätös päättää kuukausia kestäneen pohdinnan.

VIDEO: Näin valmistuu Volvo XC40 ruotsalaisvalmistajan tehtaalla Belgian Gentissä

Kiinalainen Lynk & Co on Volvon sisarmerkki, josta ruotsalaisvalmistajalla on siivu itselläänkin. Lynk & Co on etsinyt kuukausien ajan eurooppalaista tuotantolaitosta 01:ksi nimetylle katumaasturilleen.

Valmet Automotiven tehdasta Uudessakaupungissa pidettiin yhtenä mahdollisena vaihtoehtona, mutta Automotive News Europen mukaan Lynk & Co on valinnut eurooppalaiseksi kumppanikseen Volvon. 

Valinta on luonnollinen siitäkin syystä, että Belgian Gentissä, jossa valmistus aloitetaan, tuotetaan tällä hetkellä Volvon omaa XC40-mallia, johon myös tuleva 01 pohjautuu. Samalla tuotantolinjalla voidaankin valmistaa molempia autoja.

Lynk & Co -pomo Alain Visser ilmoitti, että 01:n myynti käynnistyy vuonna 2019 myös Euroopassa, ja että tarjolla on heti alusta alkaen ladattavia hybridiversioita.

Volvon Gentissä sijaitseva tehdas avattiin vuonna 1965. Toinen ruotsalaisvalmistajan Euroopan-tehtaista sijaitsee Göteborgin Torslandassa.

Kiinaan menevät Lynk & Co -autot valmistetaan Kiinassa – niin ikään Volvon katon alla.

***

1:26

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja