Uuden rakkauden löytänyt Ensitreffit-Oskari pöyristyi nettikirjoittelusta: "Menee hyvän maun rajan yli aika reippaasti"

13:06
Oskari Hyttinen nähtiin Ensitreffit alttarilla -ohjelman kuudennella kaudella - näin asiantuntija Marianna Stolbow summasi kauden tapahtumat

Oskari Hyttinen avioitui Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa vuonna 2019 Heidin kanssa, mutta liitto päättyi eroon.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa vuonna 2019 avioitunut Oskari Hyttinen seurasi uteliaana ohjelman ympärillä vellonutta nettikirjoittelua ja oli varautunut pahempaan. Yksi asia keskustelupalstalla löi kuitenkin ällikällä.

– En usko, että se tulee päättymään ikinä, toteaa espoolainen Oskari Hyttinen Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Julkisuuden alttarilla -dokumentissa.

Hän puhuu dokumentissa nettikirjoittelusta, joka on jatkunut siitä saakka, kun hän osallistui Ensitreffit alttarilla -ohjelman kuudennelle tuotantokaudelle. Syksyllä 2019 televisiossa nähdyssä ohjelmassa solmittu avioliitto Heidin kanssa kariutui, mutta Hyttinen tunnetaan yhä Ensitreffit-Oskarina.

Ohjelmassa usealla tuotantokaudella ollut asiantuntija Marianna Stolbow sanoo dokumentissa antavansa joka vuosi osallistujille ohjeen olla lukematta heistä kirjoitettuja uutisia tai nettikommentteja. Hyttinen tunnusti valinneensa toisen tien.

– Vauva.fi-foorumi keräsi hurjan määrän kommentteja. Kävin joka jakson jälkeen lukemassa ne kaikki. Ne olivat todella hurjaa luettavaa. On aivan käsittämätöntä, mitä ihmiset kirjoittavat sinne, hän kertoo videolla.

Osallistujat eivät saa olla kesken sarjan kuvausten yhteydessä mediaan, vaan ensimmäiset haastattelut voi antaa vasta, kun sarja on nähty televisiossa. Hyttinen sanoo MTV Uutisille lukeneensa kommentteja, koska on perusluonteeltaan käsittämättömän utelias.

– Kirjoittelu kiinnosti minua enemmänkin ilmiönä: mitä ihmiset kirjoittavat, miksi he kirjoittavat ja mitä he ajattelevat saavuttavansa negatiivisilla ja perättömillä jutuilla, mitä sinne oli kirjoitettu, hän perustelee.

Hän sanoo pelänneensä ennen ohjelmaan osallistumista, että kirjoittelu voisi olla jopa pahempaa kuin mitä se lopulta oli.

– Esimerkiksi aiemman kauden aikana Roosa sai aikamoisen lynkkauksen. Ihmiset kirjoittavat nimettömästi ja jopa omalla nimellään aivan älytöntä tekstiä ja olin varautunut, että mistä tahansa voi tulla hirveä ryöpytys, Hyttinen sanoo.

Hänen mielestään ikävä nettikirjoittelu oli pääosin helppoa pyyhkiä pois mielestä, koska ohjelman aikana keskustelupalstoilla olleissa kirjoituksissa ei ollut totuusperää. Hän näkee, että nettikirjoittelu on parissa vuodessa muuttunut entistä hurjemmaksi, mutta myöntää, että myös osa ohjelman aikana kirjoitetuista kommenteista meni silti ihon alle. Pahinta ei Hyttisen mielestä ollut edes se, että keskustelupalstoilla puhuttiin perheenjäsenistä.

– Ehkä vielä ikävämpää oli, että jotkut selkeästi minulle tuntemattomat ihmiset esiintyivät palstoilla ystävinäni ja antoivat pitkiä ”asiantuntijalausuntoja”, vaikka juttujen perusteella he eivät missään nimessä voineet kuulua lähipiiriini. Siinähän varastetaan jonkun identiteetti nimeämättä sitä henkilöä, Hyttinen harmittelee.

– Se menee jo hyvän maun rajan yli aika reippaasti, vaikka kärkeväkin keskustelu kuuluu elämään, toteaa Hyttinen, vaikka myöntää ymmärtävänsä jossain määrin sen, että tosi-tv-ohjelmaan lähtiessä osallistujan on tiedostettava se, että hänestä puhutaan.

– Kyllähän siinä osan omasta elämästään ja ohjelmaan liittyvistä tapahtumista antaa julkisuudelle. Lähipiiri ei sitä kuitenkaan ole tehnyt, eikä keskustelun ole soveliasta luisua sinne.

Hyttinen ei enää seuraa aktiivisesti, puhutaanko hänestä netissä. Hän saa kuitenkin kavereiden kautta kuulla tasaisin väliajoin, että keskustelua on edelleen.

– Ei siltä kokonaan voi silmiä ummistaa. Se ei ole semmoista ruotimista, vaan johtuu varmaan pikemminkin siitä, että ihmisille on kasvanut älypuhelin kiinni käteen. Sen sijaan, että joku juttu kerrottaisiin vain kaverille, se saattaa lähetä johonkin nettifoorumille, hän pohtii.

– Olen itsekin sanonut kavereille joskus, että mieti ensin viisi minuuttia, haluaisitko, että itsestäsi tai lähimmäisistäsi levitetään jotain kuvaa tai juttua. Se on aika hyvä ohjenuora.

Hyttinen kertoo, että pohtii jossain määrin alitajuisesti edelleen sitä, tunnistetaanko hänet ravintolassa tai tapahtumissa. Esimerkiksi ravintolaan mennessään hän kertoo varaavansa mieluummin pöydän jostain muualta kuin keskeltä tilaa, vaikka hänellä ei ole tarve piilotella tai salailla mitään. 

– Pyrin siihen, että se ei vaikuttaisi, mutta kyllä se silti alitajuisesti jonkun verran vaikuttaa ainakin siihen, miten rennosti pystyy olemaan, Hyttinen pohtii.

Hän kuitenkin korostaa, että kohtaamiset kasvotusten ihmisten kanssa esimerkiksi kauppareissun yhteydessä ovat olleet aina positiivisia.

– Livenä kukaan ei ole tullut mitään negatiivista sanomaan, vaan ne ovat olleet mielenkiintoisia ja mukavia tarinoita, mitä ihmiset ovat tulleet kertomaan, hän kiittelee.

Kun Hyttinen oli nähty Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa, hänelle ropisi viestejä naisilta. Viestejä tuli eri kanavia pitkin satoja, mutta hän tahtoi vastata kaikille, jotka olivat nähneet vaivan ja avanneet omaakin elämäänsä viesteissään.

– Siinä meni reilu vuosi. Kaikille vastasin, joidenkin kanssa kävin treffeilläkin ja jonkun kanssa tapailinkin, hän kertoo, mutta myöntää, ettei deittailu ollut heti helppoa.

– Kyllä siihen piti vähän varuillaan lähteä. Olin silti positiivisin mielin. Tuolla on todella paljon fiksuja, kauniita ja mukavia sinkkunaisia, jotka ovat valmiita parisuhteeseen ja perustamaan perhettä. 

Hyttisen elämään onkin ohjelman jälkeen löytynyt uusi rakkaus. Viestittely kyseisen naisen kanssa ei kuitenkaan alkanut treffit mielessä.

– Siinä kävi näinkin hassusti, että viestittelimme ihan muihin asioihin liittyen. Ensin laitettiin muutama viesti, sitten soiteltiin ja yhtäkkiä huomasimme, että mehän soittelemme ja viestittelemme jatkuvasti. Se lähti siis vähän itsestään liikkeelle, Hyttinen kertoo. 

Pariskunta on pitänyt yhtä nyt noin vuoden verran. Yhteen he eivät ole vielä muuttaneet.

– Molemmilla on omat kodit. Paljon tietysti vietämme aikaa yhdessä ja ne ajanviettomahdollisuudet ovat nyt olleet aika rajalliset. Kotielämää siis käytännössä aika paljon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja