Mainos

Uuden puolueen perustanut Väyrynen: Olen Kekkonen, joka etenee sateessa ja myrskyssä

23:49

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen hätkähdytti eilen omia ja vieraita kertomalla aikeistaan perustaa uusi puolue. Keskustan pitkäaikaisen vaikuttajan mukaan uusi Kansalaispuolue puolustaa Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta. 

Väyrynen kertoo tiedotustilaisuudessa, että puolueen perustamista ei ole täysin ymmärretty. Perusteluksi hän sanoo, että puolue on erilainen, mitä tähän asti on nähty.

Väyrysen mukaan uusi puolue valmistautuu siihen, että se on mukana seuraavissa eduskuntavaaleissa.

– Uusi puolue oli ainoa vaihtoehto, koska esimerkiksi EU-jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä ei ollut mahdollista saada käsiteltäväksi eduskunnassa.

On spekuloitu sillä, voiko Paavo Väyrynen olla enää keskustan jäsen, jos hänen puolueensa saa tarpeeksi kannatusta ja merkitään puoluerekisteriin.  

Väyrynen kertoo, että Kansalaispuolue ei estä ketään olemasta toisen puoleen jäsen. Väyrynen täsmentää, että hän ei ole varsinaisen keskustan jäsen, hän on keskustan paikallisyhdistyksen jäsen.

– En aio pyytää eroa paikallisyhdistyksestä. Keminmaalla kaikki menee hyvin. Olen siellä keskustan valtuustoryhmässä. En näe että olisi syytä erota paikallisyhdistyksestä, Väyrynen sanoo.

Väyrynen sanoo, että istuvat kansanedustajat eivät ole olleet häneen yhteydessä, eikä Väyrynen itse ole ollut aktiivinen kenenkään suuntaan.

Väyrynen kertoo, että keskustassa ei ollut tarpeeksi tukea hänen ajamilleen asioille. Mikrofonien ympäröimä Väyrynen sanoo selvästi, että keskustassa on paljon tyytymättömiä.

Väyrynen aiheutti kulmakarvojen kohottelua, kun hän jätti kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa.

Enemmänkin Kekkonen

Väyrystä on ehditty verrata ja 60-luvun Veikko Vennamoon, joka jätti Maalaisliiton.

– Minusta vertaus on mauton, olen enemmänkin Kekkonen, joka pitää linjan ja on tarvittaessa valmis sateessa ja myrskyssäkin etenemään.  

Väyrynen korostaa, että tavallisten kansalaisten on mahdollista osallistua uuden puolueen toimintaan tukiryhmän kautta. Varsinaisia puolueen jäseniä olisivat vain kansanedustajat ja europarlamentaarikot. Oppia puolueen perustamiseen on Väyrysen mukaan otettu Britanniasta, jossa parlamenttiryhmä johtaa usein puolueen toimintaa.

Väyrynen kertoo kotisivuillaan, että yhdistys on tarkoitus merkitä puoluerekisteriin, kun edellytykset tähän täyttyvät.

– Suomessa on tällä hetkellä parlamentaarinen kriisi, Väyrynen sanoo.

Keskustan sisällä Väyrysen uutinen on otettu vastaan lähinnä järkyttyneenä. Esimerkiksi puoluesihteeri Timo Laanisen ensikommentti oli, että sanattomaksi vetää.

– Tätä Paavo Väyrystä en oikein enää tunne, sanoi Laaninen eduskunnassa MTV uutisille.

Väyrynen sanoo, että kannattajakortteja on jo täytetty hänen kotisivujensa kautta runsaasti.

– Määrää en osaa vielä sanoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.