Mainos

Keminmaan Keskustaseurassa Väyrynen on ja pysyy sankarina – jäsenyys estää puolueesta erottamisen

Pienessä paikallisyhdistyksestä, Keminmaan keskustaseurasta löytyvät konkaripoliitikko Paavo Väyrysen vankat tukijat. Uutta puoluetta puuhaava Väyrynen jatkaa keskustassa, sillä paikallisyhdistys ei aio erottaa puheenjohtajaansa, eikä Väyrynen aio pyytää eroa yhdistyksestä. 

– Keskustelu yhdistyksessä on syvällistä, mutta täytyy myöntää, että hyvin paljon kaikki ajattelee samalla tavalla, miten Paavo on tuonut asian esille, yhdistyksen sihteeri Mikko Lampela toteaa.

Lampela toimii myös Paavo ja Vuokko Väyrysen omistaman Pohjanranta Oy:n toimitusjohtajana. Hän ei näe kaksoisroolissa ongelmaa, mikäli hänen ja Väyrysen ajatukset pysyvät yhteneväisinä. 

Jäseniä yhdistyksessä on kahdeksan, kun niitä vielä hetki sitten oli viisi. Ikähaitari on 40-60 vuoden välillä. Sihteeri Lampelan mukaan kiinnostus paikallisyhdistystä kohtaan on kasvanut. 

– Väyrysen ajatukset ovat niin peruskeskustahenkisiä, että varmasti se kiinnostaa, että missä niitä voisi tarkemmin kuulla ja antaa sille tukensa, Lampela sanoo.

Paikallisyhdistyksessä ei katsota hyvällä Etelä-Suomeen kaavailtuja, joskin myös jäissä olevia, liikenneinvestointeja tai esimerkiksi kauppojen aukioloaikojen vapauttamista.

– Tämä kauppojen aukiolo, joka kytkeytyy alkoholin myynnin vapauttamiseen ei ole tätä peruskeskustalaista ajatusta, Lampela sanoo. 

– Tämä lappilainen paikallisväestö on huomannut, että nykyhallituksen muoto ei aja sitä, mitä ollaan sovittu. Tämä maaseutu ja varsinkin pohjoinen on unohtunut tältä hallitukselta. Perusasiat on hämmästyttävän herättäviä, Lampela sanoo.

Lampelan mukaan Kansalaispuolueella ei ole ulottuvuutta paikallistasolle, vielä. Väyrysen ajama Kansalaispuolue toimisi valtakunnantasolla ja Euroopan parlamentissa.

– Paavo on monessa puheessa neuvonut, että olkaa paikallistasolla kunkin puolueen jäseniä siellä ja vaikuttakaa niihin asioihin siellä, mitkä parhaaksi näette, Lampela sanoo.

Mikäli Väyrynen saa kerättyä vaadittavat 5000 nimeä puolueen perustamiseksi, voi vaalityö langeta Lampelan mukaan myös paikallisyhdistyksen tasolle.

– Meillähän on kuitenkin vaalit tulossa, ennemmin tai myöhemmin, kun aletaan ehdokkaita hankkimaan, niin ehdokkaiden hankinta saattaa varmasti langeta tänne paikallisyhdistyksen taholle, ja sitten tutkitaan asiaa uudestaan.

Loikkaako yhdistys kuitenkin lopulta vain Väyrysen uuden puolueen leiriin?

– Sitä on turhan aikaista sanoa. Katsotaan miten tässä käy, mietitään sitten tarkemmin, että mitä tullaan tekemään.

Lampela toimii myös Paavo ja Vuokko Väyrysen omistaman Pohjanranta Oy:n toimitusjohtajana. Hän ei näe kaksoisroolissa ongelmaa, mikäli hänen ja Väyrysen ajatukset pysyvät yhteneväisinä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja