Puoluesihteeri kommentoi Väyrysen paluuta: "Ei kenelläkään ole mitään erityisasemaa"

"Tunnen kiukkua siitä, että olen joutunut käymään kovia taisteluita"- Paavo Väyrynen uransa viime vaiheista 4:48

Pitkästä keskustahistoriastaan huolimatta Paavo Väyryselle ei ole luvassa puolueessa automaattisesti mitään erityisasemaa, jos hän liittyy uudelleen jäseneksi.

– Jos palaa puolueeseen, ei kenelläkään ole mitään erityisasemaa. Jokaisella on sellaiset tasavertaiset jäsenen oikeudet kuin meillä kaikilla puolueen jäsenillä on, kertoo keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

Pirkkalaisen mukaan yksittäisten jäsenten jäsenyyksiä ei kommentoida puolueen puolesta millään tavoin. Puoluejohto tai puoluehallitus eivät myöskään käsittele hakemuksia, vaan niitä käsittelevät paikallisyhdistykset.

– Ihan kuka tahansa voi jäsenyyttä hakea, Pirkkalainen sanoo.

Keskustan jäsenyyttä on rajoitettu siten, että samaan aikaan ei voi olla toisen puolueen jäsen. Muuten paikallisyhdistyksellä on Pirkkalaisen mukaan laaja harkintavalta sen suhteen, keitä jäseneksi otetaan.

Väyrynen lähti petyttyään keskustan linjaan

Väyrynen erosi keskustasta vuonna 2018 oltuaan sitä ennen pitkään puolueen keskeinen vaikuttaja. Eroa edelsi kiista, jossa puolueen linjaan pettynyt Väyrynen perusti kilpailevan liikkeen, kansalaispuolueen.

Maanantaiaamuna Väyrynen ilmoitti liittyvänsä uudelleen keskustan jäseneksi. Perusteluna Väyrynen kertoo sen, että hän uskoo keskustan viime kevään vaalitappion mahdollistavan avoimen keskustelun puolueen linjasta.

Pirkkalaisen mukaan puolueella ei ole kantaa siihen, onko Väyrysen paluu puolueeseen jollain lailla hankala tai kiusallinen asia. Hän sanoo puolueen luottavan siihen, että jäsenyysprosessi toimii sääntöihin kirjatulla tavalla.

– Ei meille tavallaan yksittäisten jäsenten osalta ole enemmän tai vähemmän kiusallisia tapauksia. Sitten toimii jokainen omalla tasollaan, jos paikallisyhdistys jäseneksi ottaa.

Lue myös:

    Uusimmat