Mainos

Kansanedustaja Arja Juvonen ei liity Uusi vaihtoehto -ryhmään

Perussuomalaisesta eduskuntaryhmästä eronnut kansanedustaja Arja Juvonen ilmoittaa, ettei aio liittyä Uuteen vaihtoehtoon.

Juvonen kertoo STT:lle aikovansa miettiä, miten hän seuraavaksi suuntautuu.

– Tällä hetkellä olen tuulikaapissa - en ole perustanut itselleni ryhmää, olen ihan yksin. Kaikki on tapahtunut todella vauhdikkaasti. Tässä varmasti tovin mietin ja harkitsen, mitä teen, Juvonen sanoo.

Tarkkaa aikataulua hän ei kerro, mutta uskoo päätyvänsä johonkin ratkaisuun syksyyn mennessä. Hän kertoo, että häneen on oltu yhteydessä myös muista ryhmistä.

Juvonen kokee, että häneen kohdistui suuri epäluottamuslause irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän suunnalta. Häntä ei pyydetty siihen mukaan.

– Koin saman kuin Toimi Kankaanniemi. Minua ei infottu tästä uudesta ryhmästä, vaan minut luokiteltiin henkilöksi, johon ei voi luottaa. Koen, että syynä oli varapuheenjohtajavaali ja siinä menestyminen.

Juvonen hävisi Jyväskylän puoluekokouksessa toisella äänestyskierroksella kisan toisen varapuheenjohtajan paikasta kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle.

Juvosen mukaan hänen syrjäyttämisensä taustalla on voinut vaikuttaa, että hän keräsi varapuheenjohtajavaalin ensimmäisellä kierroksella suuremman äänimäärän kuin uuden ryhmän puheenjohtajaksi valittu Simon Elo.

– Hän on ollut puuhamiehenä ryhmän rakentamisessa. Minulle tuli tunne, että hän ei kestänyt häviötä.

"En ole saanut ääntäni kuuluviin"

Päätös jättää perussuomalainen eduskuntaryhmä lähti Juvosen mukaan siitä kokemuksesta, että hänen kymmenen vuoden mittainen poliittinen uransa ja näyttönsä eivät saaneet puoluekokouksessa arvostusta.

– Jos jäsenistö päättää, että minun osaamisellani ei ole merkitystä varapuheenjohtajistossa, vaan he ottavat sinne mieluummin Teuvo Hakkaraisen, niin koen että minulla ei ole siinä ryhmässä mitään enää näytettävää.

Juvonen katsoo, että hänellä on ennenkin ollut vaikeuksia saada ääntään kuuluviin. Hänen mielestään puolueen olisi pitänyt olla paljon aktiivisemmin tuomassa esille soteen, terveydenhuoltoon ja pienen ihmisen asiaan liittyviä teemoja.

– Aina on vähän painettu alas.

Epäluottamusta kasvatti Juvosen arvion mukaan myös se, ettei hän asettunut julkisesti tukemaan Sampo Terhoa puolueen puheenjohtajaksi.

Juvonen oli eri linjoilla kuin perussuomalaisten ryhmä, kun eduskunta äänesti tasa-arvoisesta avioliittolaista. Hän ja kaksi muuta perussuomalaista edustajaa sai ryhmältään huomautuksen kannatettuaan esitystä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.