Mainos

Uuden prinsessa-animaation mainos raivostuttaa: ”Entä jos Lumikki ei enää olisikaan kaunis?”

Syksyllä ensi-iltaan tuleva animaatio on herättänyt runsaasti kohua jo ennen elokuvan jukaisua. 

Alkuperäisnimeltään “Red Shoes and the 7 Dwarfs” on eteläkorealaisen Lotus Creative Studiosin tuore animaatio, joka parodioi perinteisiä prinsessa-elokuvia. 

Yrityksen nettisivuilla elokuvaa kuvaillaan perhe-ystävälliseksi elokuvaksi, jossa taika on muuttanut seitsemän komeaa prinssiä seitsemäksi rumaksi kääpiöksi. Taian raukeamiseen he tarvitsevat suudelman maan kauneimmalta tytöltä. Lotuksen nettisivuilla elokuvalla kerrotaan olevan voimaannuttava sanoma itsensä löytämisestä ja sisäisestä kauneudesta.

Nettisivuston lupauksesta huolimatta elokuva on kerännyt runsaasti kritiikkiä jo ensimmäisten mainosten julkitulon jälkeen. 

Onko lihava sama asia kuin ruma? 

Moni taho on kyseenalaistanut elokuvan perheystävällisyyden trailerissa nähtyjen väkivalta- ja huumekohtausten myötä. Suurta kohua on herättänyt myös animaation mainos. Mainoksessa pitkä ja hoikka Lumikki seisoo punaisissa korkokengissään vieressään lyhyempi ja pulleampi versio itsestään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Entä jos Lumikki ei enää olisikaan kaunis, eivätkä seitsemän kääpiötä enää niin lyhyitä? mainoksessa kysytään.

Ajatus siitä, että pulleampi Lumikki ei olisi kaunis, on herättänyt vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Mallina työskentelevä kahden lapsen äiti Tess Holliday julkaisi tiistaina Twitterissä kuvan elokuvan mainoksesta kysyen, onko nuorille lapsille hyväksyttävää kertoa, että lihava tarkoittaa samaa asiaa kuin ruma.

Vaikka elokuva yrittää viestittää tärkeää sanomaa, se tukee somekäyttäjien mukaan ennemminkin stereotypiaa, jonka mukaan pyöreämpi nainen on automaattisesti vähemmän viehättävä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Elokuva oli alun perin tarkoitus julkaista tämän vuoden kesäkuussa, mutta näillä näkymin elokuva esitellään Cannesin Filmifestivaaleilla tulevana syksynä. Nähtäväksi jää, millaisen vastaanoton elokuva loppujen lopuksi tulee saamaan.

***

2:21

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.