Mainos

Murrosikäisille suunnatussa oppaassa kyseenalainen selitys rinnoille: "Saavat tytöt näyttämään aikuisilta ja viehättäviltä"

Ihmiset ovat nyt ryhtyneet kyseenalaistamaan murrosikäisille suunnatun oppaan neuvoa, jossa käsitellään rintojen tarpeellisuutta. 

Lastenkirjojen kustantaja on joutunut syytösten alle murrosikäisille pojille suunnatun oppaansa vuoksi. Oppaan neuvojen mukaan tytöillä on rinnat kahdesta syystä, joista toinen on herättänyt kohua sosiaalisessa mediassa. 

– Tytöillä on rinnat kahdesta syystä. Ensimmäinen on tuottaa maitoa vauvoille. Toinen on se, että ne saavat tytöt näyttämään aikuisilta ja viehättäviltä, Growning Up for Boys -kirjassa neuvotaan.

– Lopulta kaikki rinnat, ei ole väliä minkä kokoisiksi tai minkä muotoisiksi ne murrosiän jälkeen muotoutuvat, pystyvät molempiin asioihin, kirjassa jatketaan.

Yksi kirjan erikoisesta neuvosta vihastunut henkilö on bloggari Simon Ragoonan, joka julkaisi stereotypioita vastaan taistelevalla Facebook-sivuillaan kuvan kirjan sisällöstä. 

– Viehättävyys ei ole rintojen tarkoitus. Niiden ainoa tarkoitus on tuottaa maitoa. Puoleensavetävyys on opittua, kulttuurillista käyttäytymistä, Ragoonan kirjoittaa päivityksessään.  

Kustantaja on luvannut tarkistuttaa kirjan sisällön 

Kritiikki on levinnyt aina verkkokauppa Amazonin sivuille saakka, jossa se on kerännyt muutamia huonoja arvosteluja.

– Älä päästä nuoria poikiasi lähellekään tätä potaskaa, eräässä arvostelussa todetaan ja ihmetellään, miten tämän kaltainen sisältö on voinut päästä editoijan silmien ohitse.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka moni on päätynyt kommentoimaan kirjaa vanhanaikaiseksi ja kehottanut vanhempia hankkimaan lapsilleen muuta luettavaa, muutamat ihmiset ovat kuitenkin nousseet puolustamaan kirjan sisältöä. Puolustajien mukaan kirjan väitteet eivät ole täysin virheellisiä, sillä ovathan rinnat merkki siitä, että tyttö on niin sanotusti kypsynyt. Kirjaa puolustavat toteavat, etteivät ymmärrä lainkaan, mistä kohu on oikein syntynyt. 

Kustantaja Usborne Publish on pyytänyt anteeksi tämän vuonna 2013 julkaistun kirjan aiheuttamaa kohua. Tiedottajan antaman lausunnon mukaan kustantaja pyytää anteeksi sanamuodon aiheuttamaa mielipahaa, ja hän lisää, että kirjan sisältö tullaan tarkistamaan ennen uudelleenpainatusta.

Lähde: The Guardian

***

0:36

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.