Uuden PlayStationin design aiheuttaa päänvaivaa: Sony painoi paniikkinappia, kun nolo moka lipsahti julkisuuteen

Tällainen on suomalaisyhtiön PlayStation 5:lle suunnittelema scifi-peli 1:54
MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa esiteltiin keväällä suomalaisen Housemarquen Pleikkarille julkaisemaa Returnal-peliä.

Uuden PlayStationin muotoilu tuottaa harmaita hiuksia jopa Sonylle itselleen – tai ainakin yhtiön käyttämälle mainostoimistolle.

Japanilainen elektroniikkajätti Sony on joutunut pilkan kohteeksi sen jälkeen, kun sen uuteen Twitter-mainokseen oli päässyt lipsahtamaan pieni moka.

Mainoksessa mies istuu olohuoneessa sohvalla pelaamassa God of Waria uudella Pleikkarilla. Konsoli on kuitenkin asetettu tv-tasolle ylösalaisin.

Mainos ei kuitenkaan jäänyt ilahduttamaan Twitter-kansaa sen pidemmäksi aikaa, sillä Sony poisti mainoksen nopeasti. Moka mennee mainoksen kuvanneen mainostoimiston piikkiin.

PlayStation 5:n erikoinen muotoilu on herättänyt runsaasti keskustelua esittelystään lähtien, sillä sekä Pleikkarit että Xboxit ovat olleet pääasiassa mustia laatikoita lukuunottamatta yksittäisiä erikoisversioita. 

Tätä kaavaa Sony on nyt mennyt rikkomaan uudella Pleikkarillaan, joka ei ole musta eikä neliskanttinen.

Muutkin mokanneet

Tämä ei ole ensimmäinen "korkean tason" moka PlayStation 5:n asettelun suhteen. Vastaavan virheen teki nimittäin jopa PlayStation Studiosin johtaja Herman Hulst, joka julkaisi viime joulukuussa kuvan omasta olohuoneestaan paljastaen vastaavan mokan.

Hulstin kuvassa näkyi niin ikään vaakatasossa ylösalaisin asetettu Pleikkari. Hulst poisti kuvansa nopeasti ja korvasi sen uudella, jossa konsoli oli rajattu pois kuvasta.

Katso alta kuva poistetusta mainoksesta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Syynä näihin mokiin lienee konsolin muotoilu, joka ei selvästikään anna riittävästi vihjeitä siitä, miten päin laite tulisi hyllyyn laittaa. Mokan kuitenkin huomannee viimeistään sitten, kun levyasema ei suostukaan lukemaan väärin päin olevaa levyä.

Nykyisin suuri osa peleistä hankitaan digitaalisina versioina, joten monessa konsolissa levyasema jääkin vaille käyttöä. PS5:stä onkin myynnissä myös vähän halvempi levyasematon versio.

Microsoft puolestaan unohti hetkellisesti oman uutuuskonsolinsa nimen, joten sattuu niitä mokia muillekin.

Lähde: Kotaku

Lue myös:

    Uusimmat