Uskonlahko vangitsi jäseniään kirkkoon: Kidutettiin veitsellä, puukepeillä ja Raamatulla lyömällä – 7 löydettiin surmattuna joukkohaudasta Panamassa

Uskonlahkon väkivaltainen rituaali johti seitsemän henkilön kuolemaan Panamalla.

Viranomaiset löysivät joukkohaudasta seitsemän ruumista, joiden uskotaan kuolleen kristillisen uskonlahkon väkivaltaisessa rituaalissa Panaman Ngäbe-Buglé -alueella. Kuolleiden joukosta löytyi raskaana ollut nainen, hänen viisi lastaan sekä perheen 17-vuotias naapuri.

Karmaiseva rikos tuli viranomaisten tietoon, kun paikalliset ilmoittivat viime viikonloppuna, että useita perheitä on pidetty vankina maatilalle pystytetyssä kirkossa. Kolme rituaalissa mukana ollutta uhria pääsi pakenemaan kirkosta ja hakeutumaan sairaalahoitoon.

Väkivaltainen rituaali

Kirkkoon kerättyjä lahkolaisia vaadittiin katumaan syntejään väkivaltaisessa rituaalissa, jossa heitä kerrotaan kidutetun polttamalla, lyömällä ja veitsellä viiltämällä. Heidät oli sidottu ja heitä oli pahoinpidelty lyömällä puukalikoilla ja Raamatuilla.

Paikalle hälytetty poliisi vapautti 14 vangittuna pidettyä uskonlahkon jäsentä. Poliisi löysi kirkosta veitsiä, alastoman naisen sekä rituaalimenoin surmatun vuohen.

Surmaajana isoisä

Syyttäjän mukaan lahko valitsi kuusihenkisen perheen väkivallan kohteeksi tarkoituksella. Yksi murhasta epäillyistä henkilöistä on surmattujen lasten isoisä.

Paikallinen syyttäjä Rafael Baloyes kuvaili väkivallan systemaattisuutta tuoreeltaan.

– Kaikkien riittien tarkoituksena oli surmata heidät, mikäli he eivät katuisi syntejään.

Uskonlahkon kerrotaan toimineen alueella vain kolmen kuukauden ajan. Ennen väkivaltaista rituaalia yksi kirkon jäsenistä oli saanut näyn. Syyttäjän mukaan yksi heistä oli vakuuttunut saaneensa Jumalalta viestin.

Lähteet: Guardian, BBC.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja