Uskomatonta! Kuuluisa krapulamyytti murrettiin

Kuuluisa myytti on murrettu: krapulat eivät sittenkään pahene vanhetessa, vaan päinvastoin paranevat!

Iloisia uutisia ikääntyville! Tuoreen tanskalaistutkimuksen mukaan kostean riehakkaat illat eivät kostaudu enää niin pahasti iäkkäämmillä ihmisillä seuraavan aamun jyskytyksenä ja pahoinvointina. Toisin sanoen krapulat helpottuvat, mitä vanhemmaksi tulet. Jos olet nyt parikymppinen, voit odottaa helpotusta pahimpiin krapuloihin noin kolmenkymmenen vuoden päästä.

Ihmisten juomistapoja selvitettiin Etelä-Tanskan yliopiston jättitutkimuksessa, johon osallistui yli 50 000 aikuista. Terveyskyselyssä selvitettiin ihmisten juomistapoja, juomavalintoja ja krapulakokemuksia. Tutkimuksessa selvisi nuorten, 18-30 -vuotiaiden, juovan humalahakuisemmin kuin 50-60 -vuotiaiden. Nuorten säännöllinen juominen ei kuitenkaan auta rakentamaan krapulavastustuskykyä, vaan oireet pysyvät yhtä ikävinä kerrasta toiseen. Krapulaoireita kertoi saavansa yli 62 prosenttia 18-29 -vuotiaista miehistä, kun yli 60-vuotiaista krapulan koki enää 14 prosentin joukko.

Ikäihmiset taitavat krapulattoman juomisen

Tutkijat uskovat krapuloiden helpottuvan ikääntyessä useista eri syistä. Ensinnäkin ikääntyneille ihmisille on voinut kehittyä parempi toleranssi. Tämän lisäksi ikääntyneet ihmiset ovat oppineet tunnistamaan rajansa paremmin. Tutkimuksen mukaan nuoret nauttivat humalahakuisesti keskimäärin 9 alkoholijuomaa, kun ikäihmisillä juomien lukumäärä on keskimäärin 6.

Ikäihmiset osaavat myös varautua juomiseen paremmin, eivätkä esimerkiksi sorru petollisiin juomasekoituksiin. Vanhempien ihmisten tapana on myös ennaltaehkäistä krapulaa erilaisilla toimenpiteillä, kuten juomalla vettä tai ottamalla särkylääkettä.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja