Uskomatonta draamaa! PSG lopetti Atalantan pyristelyn – kaksi salamamaalia ottelun lopussa vei ökyseuran välierään Mestarien liigassa

Paris Saint-Germain tuhlasi maalipaikkoja ensimmäiset 90 minuuttia, mutta lopussa hanat aukesivat Atalantaa vastaan. Pitkään voitossa kiinni ollut italialaisseura joutui taipumaan 1–2-tappioon. PSG etenee voitollaan Mestarien liigan välierään.

Gian Piero Gasperinin valmentama Atalanta, Bergamon pieni ja sympaattinen ylpeys, on tarjoillut jalkapalloromantikoille tälläkin kaudella aihetta myhäilyyn.

Serie A:n mittapuulla pienehköllä budjetilla operoiva ja sulavaa jalkapalloa pelaava Atalanta oli kotimaansa pääsarjassa komeasti kolmas, mutta keskiviikkoilta oli tarjoilla vielä yllätyksellisemmän tuloksen. Joukkue oli viimeisellä minuutilla vielä matkalla Mestarien liigan välierään.

Mario Pasalicin komea maali ensimmäisellä puoliajalla, sinnikäs puolustuspelaaminen ja PSG-tähti Neymarin heikko viimeistely yhdessä takasivat Atalantalle keskiviikkona pitkään 1–0-johdon ja kiinnityksen arvokkaaseen jatkopaikkaaan.

Suurella rahalla kasattu ja saksalaisluotsi Thomas Tuchelin luotsaama PSG-ryhmä oli aavistuksen pehmeä vastustajaansa verrattuna. Kaksinkamppailujen lisäksi Atalanta oli viedä taktisen taiston materiaaliltaan selvästi kovemmasta vastustajasta.

Pariisilaisten hyökkäykset soljuivat lähes poikkeuksetta Neymarin kautta. Kun ykköstähden viimeistely ei kulkenut ja Atalantan puolustus jakoi taklauksia, brasilialaisen pelihuumori alkoi haihtua Lissabonin yössä.

Nilkkavammastaan toipunut toinen PSG-tähti Kylian Mbappé toi piristystä toisella puoliajalla vaihdosta.

Atalanta kuitenkin puolusti sinnikkäästi. Aina viimeiselle minuutille asti.

Silloin Neymar sai loistosyötön haltuunsa Atalantan rangaistusalueella ja sai keskitettyä pallon matalana maalin eteen. Pallo pomppi keskikenttämies Marquinhosille, joka sai sutaista sen Atalanta-puolustuksen kautta rysään.

Mestarien liigan puolivälierät

C Morella tällä viikolla:

RB Leipzig–Atlético to klo 21.55 

Barcelona–Bayern pe klo 21.55 

Manchester City–Lyon la klo 21.55 

Studiolähetys alkaa päivittäin klo 21.30 C More Sport 1 -kanavalla. Ottelut ja studio-osuudet nähtävissä myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Hetkeä myöhemmin tasoituksesta lannistunut Atalanta sai viimeisen kylmän suihkun. Neymar vapautti oivallisella syötöllä Mbappén juoksuun Atalantan maalia kohti, ja ranskalainen jakoi sen maalin eteen.

Eric Maxim Choupo-Moting sai juosta vaivattomasti pallon maaliin.

PSG kohtaa välierässä voittajan ottelusta RB Leipzig–Atlético Madrid. Tie finaaliin on katettu Tuchelin ryhmälle, sillä Leipzig on menettänyt ykköshyökkääjänsä Timo Wernerin Chelseaan, ja Atléticon valmistautumista lopputurnaukseen on sekoittanut kaksi koronavirustapausta joukkueen pelaajistossa.

Lue myös:

    Uusimmat