Mainos

Uskomaton tutkimustulos arvostetussa tiedejulkaisussa: Ihmistä onnistuttiin nuorentamaan jopa 2,5 vuotta

Yhdysvalloissa toteutetun tutkimuksen perusteella näyttää mahdolliselta, että ihmisen biologista ikääntymistä voitaisiin ainakin hidastaa lääkkeillä ja hormoneilla. Tutkimuksesta kertoo Nature-aikakauslehti verkkosivuillaan.

Tutkijat antoivat testihenkilöille kasvuhormonia sekä kahta erilaista diabeteslääkettä.

Tämän seurauksena henkilöiden biologisesta iästä lähti pois keskimäärin 2,5 vuotta. Tulos saatiin analysoimalla ihmisen perimässä havaittuja merkkejä. Myös henkilöiden immuunijärjestelmissä havaittiin nuorentumista.

Kyse on niin kutsutusta epigeneettisestä kellosta, joka mittaa kehon biologista ikää. Se voi poiketa ihmisen varsinaisesta iästä.

Tutkijat ovat kuitenkin varovaisia arvioidessaan mahdollisuutta kääntää ihmisen ikääntyminen päälaelleen. Syynä varovaisuuteen on muun muassa kokeen pieni koko.

– Odottaisin näkeväni kellon hidastumista, mutta en sen kääntymistä, sanoo epigeneettisen analyysin tehnyt tutkija Steve Horvath Kalifornian yliopistosta.

Tutkimuksella haluttiin alun perin selvittää, voidaanko kasvuhormonia käyttää turvallisesti kateenkorvan kudoksen parantamisessa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja