Ikääntymisen tutkijalta hurja väite: Ihminen voi elää tuhatvuotiaaksi "välttelytaktiikalla"

Englantilainen Aubrey de Grey on tutkija, jonka uskoo ihmisen mahdollisuuksiin elää tuhatvuotiaaksi, kertoo Financial Times.

Aubrey de Grey asuu rähjäisessä talossa Kaliforniassa. Hän on ikääntymisen tutkija, joka on viidentoista vuoden aikana lunastanut asemansa yhtenä alansa tunnetuimmista.

De Grey kertoo, että monet tutkimussuuntaukset uskovat siihen, että ikääntymistaistelussa keskeisenä tekijänä olisi ehkäistä aineenvaihdunnan sivutuotteiden syntymistä. Ne aiheuttavat solujen vaurioita ja rappeutumista, jotka taas ovat liitoksissa syöpään ja dementiaan.

Sen sijaan, että yrittäisimme pysäyttää vauriot, tulisi de Greyn mukaan keskittyä korjaamiseen.

Tällä menetelmällä elimistön heikentyminen pidettäisiin sillä tasolla, että siitä ei syntyisi hengenvaarallista tautia. Käytännössä mikroskooppisten vaudioiden korhjaamisella kyettäisiin de Greyn mukaan välttelemään isompaa ongelmaa.

Vaikka hänen näkemyksensä onkin nyt laajemmin tunnustettu, hänen lausunnot kuolemattomuudesta eivät vielä ole löytäneet yleistä hyväksyntää.

10:06

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja