Mainos

Hämmästyttävä tutkimustieto: Äidin verenpaine vaikuttaa syntyvän lapsen sukupuoleen?

Tuore tutkimus uskoo löytäneensä yhteyden äidin verenpaineen ja lapsen sukupuolen väliltä. 

Jos vanhoja tarinoita on uskominen, tulevan lapsen sukupuoli on mahdollista selvittää hyvinkin eri näköisin keinoin. Tarinoiden mukaan lapsen sukupuoli voidaan ennustaa niin vatsan muodon kuin ruokahimojenkin perusteella. Näiden melko epätarkkojen ennusteiden lisäksi tutkijat ovat nyt löytäneet uuden keinon, jolla vauvan sukupuoli on mahdollista ennustaa hyvinkin varhaisessa vaiheessa. Jopa ennen raskautta. 

American Journal of Hypertension -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa tultiin siihen tulokseen, että äidin verenpaineella ennen raskautta voi olla merkitystä tulevan lapsen sukupuoleen. Poikien äideillä verenpaineen havaittiin olevan keskimäärin 2,6 prosenttia korkeampi kuin tyttölasten äideillä.

Vaikka tutkijoiden mukaan löydöstä ei kannata tulkita kristallipallon lailla, se antaa heidän mukaansa uusia vihjeitä ihmisen biologiasta.

Sukupuoleen ei voi vaikuttaa verenpainetta manipuloimalla

Tutkimuksessa seurattiin yli 1400 naista ennen ja jälkeen raskauden. Tutkimuksessa seurattiin verenpaineen lisäksi äitien kolesteroli- ja glukoosipitoisuusarvoja.

Tutkimuksen johtaja tohtori Ravi Retnakaran mukaan äidin verenpaineen ja lapsen sukupuolen välillä havaittiin yhteys, mutta tohtori muistuttaa, että vanhemmat eivät voi silti määritellä lapsen sukupuolta verenpainetta manipuloimalla. Poikalasta ei siis voi hankkia pelkästään salmiakkia syömällä. 

– Me emme todellakaan sano niin, koska emme voi todistaa syy-seuraussuhdetta. Me kuitenkin uskomme, että se on merkki taustalla olevasta fysiologiasta, Retnakaran toteaa.

Toisin sanoen, lapsista haaveilevien äitien ei ainakaan toistaiseksi kannata seurata neuroottisesti verenpainettaan saadakseen vihjeitä tulevan lapsensa sukupuolesta. Näiden mielenkiintoisten havaintojen avulla voidaan kuitenkin myöhemmin paljastaa jotain uutta ihmisten biologiasta. Lisätutkimuksia kuitenkin tarvitaan. 

Video: Nämä vanhemmat päättivät paljastaa tulevan lapsensa sukupuolen poikkeavalla tavalla. 

0:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.