Uskomaton paljastus: huippuvalmentajan miljoonasopimus jäi koirasta kiinni

Norjalainen jalkapallovalmentajaikoni Egil "Drillo" Olsen, 78, oli urallaan lähellä sopimusta skotlantilaiseen huippuseura Celticiin. Kontrahti jäi kuitenkin syntymättä hänen perheensä koiran takia, Olsen paljastaa omaelämäkerrassaan.

Norjan jalkapallohistorian kuuluisimpiin valmentajiin lukeutuva Olsen toimi maansa jalkapallomaajoukkueen pääluotsina 1990–98. Menestys maajoukkueen peräsimessä sai Celticin ja ranskalaisen Olympique Marseillen kiinnostumaan hänestä.

Olsen oli Celticin kanssa lähellä sopimusta. Kontrahti olisi ollut viisivuotinen ja kokonaisarvoltaan 20 miljoonaa Norjan kruunua eli noin 1,9 miljoonaa euroa.

– Me jopa istuimme kotonani toimitusjohtajan kanssa ja neuvottelimme, muistan sen. Se oli pitkä sopimus ja kyse oli isoista rahoista, Olsen kertoo omaelämäkerrassaan norjalaisen Dagbladetin mukaan.

Kun Olsenin vaimo Sigrun kuitenkin kuuli Skotlannin karanteenisäännöistä koiria koskien, sopimuksen tekeminen sai jäädä sikseen. Pariskunnan Copie-koiran olisi tullut viettää kuusi kuukautta karanteenissa.

– Oli totta, että "Siggen" ehdottomasti kieltäytyi siitä, että koiraa täytyisi pitää puoli vuotta karanteenissa, Olsen myönsi Dagbladetille.

Omaelämäkerta maalaakin, että "koira Copie maksoi Egilille ainakin 20 miljoonaa kruunua". Koiraan viitataan kirjassa myöhemmin toistuvasti "20 miljoonan koirana".

Olsenin seuraava valmennuspesti oli norjalaisessa Vålerengassa 1998–99, minkä jälkeen hän luotsasi Wimbledonia Valioliigassa 1999–2000, mutta sai potkut hiukan ennen kuin seuran putoaminen pääsarjasta varmistui.

Olsen työskenteli viimeisimpinä valmennusvuosinaan Irakin (2007–08) ja uudelleen Norjan maajoukkueen (2009–13) peräsimessä.

"Mitä tekisit kaikella sillä rahalla?"

Koiran takia jäi isoja rahoja saamatta, mutta kaduttaako tuo Olsenia tänä päivänä?

– Ei, en ole koskaan miettinyt Celticiä tai Marseillea. En ole koskaan miettinyt, että minun olisi pitänyt tehdä se. Minulla olisi paljon enemmän rahaa, mutta mitä tekisit kaikella sillä rahalla sitten? Olsen vastasi.

Olsen ei sanojensa mukaan kaipaa jalkapallon parissa aktiivisesti toimimista, mutta pitää yhä lajista ja katsoo paljon pelejä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja