Entiseltä ManU-luotsilta kova paljastus Erling Haalandista – tätä päätöstä brittijätti saattaa nyt katua: "Sanoin sen heille"

Manchester Unitedin entinen päävalmentaja Ole Gunnar Solskjär kertoi The Overlap -podcastissa, ettei Manchester Unitedin johtoporras suostunut hankkimaan Erling Haalandia norjalaisluotsin pyynnöistä huolimatta.

Ennen siirtymistään Manchester Unitedin päävalmentajaksi Solskjär toimi norjalaisen Molden päävalmentajana. Seuran riveissä pelasi muuan huippulahjakkuus nimeltään Erling Haaland.

Nuori Haaland teki niin suuren vaikutuksen Solskjäriin, että tämä päätti jopa soittaa pelaajauran aikana rakkaaksi tulleelle Manchester Unitedille ja tarjosi heille Haalandia. ManU ei kuitenkaan tarttunut syöttiin.

– Valmensin häntä Moldessa noin 18 kuukautta. Kesällä ennen kuin tulin Manchesteriin, soitin seuralle ja sanoin, että teidän on hankittava tämä poika. Hänestä tulee ehdottomasti maailmanluokkaa. Se oli kesä-heinäkuuta 2018. He sanoivat ei, ja että heillä on tarpeeksi raportteja (hänestä), Solskjär muistelee The Overlap -podcastissa.

Joulukuussa 2018 Solskjär palkattiin Manchester Unitedin väliaikaiseksi päävalmentajaksi Jose Mourinhon saatua potkut. Molde myi Haalandin Salzburgiin, mutta Solskjär päätti ehdottaa uudelleen Haalandin hankkimista.

– Sanoin seuralle heti, että ostakaa hänet ennen kuin hän pelaa heidän riveissään. Koska hän ei pelannut ensimmäiseen kahteen tai kolmeen kuukauteen. Hommatkaa hänet, koska hänen sopimuksessaan on ulosostopykälä. Tiesimme sen. Se olisi ollut 20 miljoonaa euroa. Se olisi ollut huippukauppa, Solskjär kertoo.

Tuolloinkaan Manchester United ei vakuuttunut Solskjärin myyntipuheista, joten seura ei hankkinut huimaa nousua tehnyttä hyökkääjää. United havahtui todellisuuteen liian myöhään, kun kilpailu Haalandin edesottamuksista oli jo liian kovaa.

– Se oli seuran päätös. Emme koskaan jahdanneet häntä tai tehneet tarjousta ennen kuin he tajusivat sen Haalandin alettua tehdä maaleja Salzburgissa. Mutta silloin kaikki olivat hänen perässään, Solskjär toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat