Uskoisitko kuninkaallisten tekevän tätä? Prinssi Charles opetti lapsilleen yllättävän tavan: ”Ajattelimme sen olevan täysin normaalia”

Prinssi Charles täyttää 70 vuotta 3:38
Prinssi Charles täytti viime vuonna 70 vuotta.

Prinssi William ja prinssi Harry tottuivat roskien keräämiseen jo lapsena.

Prinssi Charles suhtautuu ympäristönsuojeluun intohimoisesti, ja on siirtänyt vihreät arvot myös lapsilleen. Charlesin elämästä kertovassa dokumentissa prinssi William ja prinssi Harry muistelevat, kuinka he keräsivät roskia isänsä kanssa lomien aikana.

– Hän vei meidät keräämään roskia lomilla, kun olimme nuoria. Ajattelimme sen olevan täysin normaalia, ja että kaikki tekevät sitä, William kertoo.  

Kuninkaalliset keräsivät roskia mustiin jätesäkkeihin roskapiikkien avulla.

Prinssi Harry kertoo, että häntä pilkattiin koulussa roskien keräämisen vuoksi.

– En mennyt tietoisesti etsimään niitä, mutta kun lähtee kävelylle ja näkee jotain, joka erottuu, sen poimii ylös. Minut on ohjelmoitu tekemään niin, koska isänikin teki. Meidän kaikkien pitäisi tehdä sitä.

Roskien kerääminen ei ole ainoa ympäristöystävällinen tapa, jonka Harry on omaksunut isältään. Harry kertoo olevansa isänsä tapaan lähes pakkomielteinen valojen sammuttamisesta. Harryn vaimolla herttuatar Meghanilla on ollut totuttelemista asiaan.  

– Vaimoni ihmettelee, miksi sammutan valot, vaikka on pimeää. Totean, että tarvitsemme yhden valon, emme kuutta, Harry kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat