"Useat yritykset" harkitsevat mikrosiruja työntekijöilleen – sormien väliin upotettu siru avaisi ovet ja sillä voisi maksaa

Useat "nimekkäät" brittiyritykset harkitsevat työntekijöidensä siruttamista. Kaikkia idea ei ihastuta.

"Useat brittiyritykset" harkitsevat mikrosiruja työntekijöilleen. Aikeen paljasti ruotsalainen mikrosiruyritys Biohax, kertoi Business Insider viime kuussa.

Biohaxin mukaan yritys käy keskusteluja useiden "nimekkäiden" yritysten kanssa siitä, voisiko yritysten työntekijät varustaa mikrosiruimplanteilla. Suomessa Pekko Vehviläinen on yksi ihmisistä, joka on asentanut itseensä mikrosirun.

Sirulla voisi avata oven ja maksaa

Sirusta työntekijän voisi tunnistaa, ja sen avulla voitaisiin antaa pääsy esimerkiksi työpaikan rakennuksiin. Laite toimisi kuin pankkikortin etämaksu: oven voisi avata vain kättään näyttämällä. Sirulla voisi myös maksaa ruokaa tai vaikkapa tulostamisesta aiheutuvia kuluja.

Sirun ottaminen olisi vapaaehtoista.

Työpaikkaetu vai osa dystopista painajaista?

Ymmärrettävästi idea ihmisten siruttamisesta voi kuulostaa myös pelottavalta. Ammattiliittoja huolettaa yritysten mahdollinen tahto kontrolloida työntekijöitään.

– Se, onko peukalosi ja etusormesi väliin istutettu elektroninen virtapiiri työpaikkaetu vai osa dystopista painajaista, riippuu perspektiivistäsi, Business Insider veistelee.

Google puolestaan saattaa pian tietää, koska kuolet – tekoäly osasi ennustaa kuoleman 95 prosentin tarkkuudella!

Lue myös:

    Uusimmat