Video: Suomalaismiehen käteen istutettu implantti vastaanottaa rahaa

Suomalaismiehen käteen istutettu implantti vastaanottaa rahaa 3:17

Suomessa tehtiin tänään mobiilimaksamisen historiaa, kun bitcoin-virtuaalivaluuttaa siirrettiin matkapuhelimesta henkilön kädensisäiseen mikrosiruimplanttiin.

Viiden euron arvosta bitcoineja siirtyi yhdessä hujauksessa Digital Health Solutions Oy:n toimitujohtajan Pekko Vehviläisen käteen asennettuun implanttiin. Tilaisuus järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa.

Pekko Vehviläinen on yksi harvoista ihmisistä, joka on asentanut itseensä mikrosirun. Lemmikkieläimiin kyseisiä siruja on asennettu jo vuosikausia. Siru näkyy kädessä pienenä pullistumana luuta vasten.

Vehviläinen huomauttaa, että sirussa itsessään ei ole mitään mystiikkaa, se on periaatteessa kuin pienikokoinen usb-tikku.

Vehviläisen mukaan siru ei haittaa mitenkään päivittäisessä elämässä tai harrastuksissa eikä sen olemassaoloa aina edes muistakaan.

Sirun saa ruiskutettua itseensä vaikkapa tatuointiliikkeessä. Asennuspaketin saa hankittua alle sadalla eurolla.

Vehviläisen kädessä oleva siru vastaanottaa rahaa, mutta sillä ei voi maksaa maksuja.

Sirua voisi lompakkotoiminnan lisäksi kuitenkin käyttää paljon muuhunkin: Periaatteessa sitä voi käyttää vaikkapa kodin tai auton lukkojen avaamiseen, jos niistä vain löytyy tarvittava lukulaite.  

Vehviläistä ei hirvitä kantaa itseensä integroitua tekniikkaa. Hän pitää sitä kaikin puolin erittäin turvallisena.

Lue myös:

    Uusimmat