Mainos

USA vaatii 200 lentoyhtiötä kiristämään turvallisuutta: Eurooppalaiset saavat ottaa kannettavan koneeseen

Yhdysvallat vaatii 200 lentoyhtiötä kiristämään turvatoimiaan, kertoo muun muassa Financial Times.

Euroopasta lähteville lennoille voi kuitenkin edelleen ottaa kannettavan tietokoneen mukaan. Maaliskuussa Yhdysvallat ilmoitti, että Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta lähteville Yhdysvaltain lennoille ei saa ottaa käsimatkatavaroihin mukaan kannettavaa tietokonetta.

Yhdysvallat aikoi laajentaa kieltoa siten, että mitään isoja elektronisia laitteita ei saisi tuoda käsimatkatavaroissa millekään lennoille. Isoilla elektronisilla laitteilla tarkoitetaan kaikkia kännyköitä isompia laitteita. Taustalla on pelko siitä, että elektronisiin laitteisiin voitaisiin piilottaa pommi.

Viranomaiset Euroopassa vastustivat kiellon laajentamista ja siitä luovuttiin.

Uusia turvallisuusvaatimuksia on kuitenkin luvassa. Lentoyhtiöiden pitää muun muassa tehdä nykyistä tarkempia ja nykyistä enemmän turvatarkastuksia. Yhtiöiden pitää ottaa lisäksi käyttöön nykyistä enemmän hajukoiria ja uuden sukupolven teknologiaa.

Jos lentoyhtiöt eivät pysty vastaamaan kiristyneisiin turvallisuusvaatimuksiin tai vastaavat niihin liian hitaasti, niitä odottavat sanktiot. Yhdysvallat voi kieltää yhtiöiden koneita tulemasta Yhdysvaltoihin tai kieltää matkustajia tuomasta kannettavia tietokoneita lentoyhtiöiden koneisiin. 

Yhdysvaltojen viranomaiset uskovat, että lentoyhtiöt pystyvät vastaamaan uusin turvallisuusvaatimuksiin. Viranomaiset arvioivat, että vain yksi tai kaksi yhtiötä ei muuta turvatoiminaan Yhdysvaltain vaatimalla tavalla.

Yhdysvaltoihin matkustaa päivittäin noin 325 000 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.