Mainos

USA harkitsee laajentavansa läppärikieltoa Euroopan-lennoille – EU vaatii "kiireellisiä neuvotteluja"

Euroopan unioni vaatii kiireellisiä neuvotteluja Yhdysvaltojen kanssa siitä, laajennetaanko lentojen läppärikielto myös Euroopan-lennoille, kertovat muun muassa Guardian ja BBC. 

Yhdysvallat on jo kieltänyt läppärien tuonnin matkustamoon lennoilla, jotka tulevat joiltakin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan lentokentiltä Yhdysvaltoihin. Myös Britannia on ottanut kiellon käyttöön. 

Kännyköitä isompia laitteita ei saa tuoda matkustamoon terrori-iskujen uhan vuoksi. 

Nyt Yhdysvallat kuitenkin harkitsee kiellon laajentamista Euroopan-lennoille, mikä on saanut EU:n reagoimaan. EU:n liikenne- ja maahanmuuttokomissaarit ovat lähettäneet Yhdysvaltain kansallisesta turvallisuudesta vastaavalle ministerille John Kellylle ja liikenneministeri Elaine Chaolle kirjeen, jonka uutistoimisto Reuters on saanut käsiinsä. EU:n mukaan turvallisuusuhkat EU:lla ja Yhdysvalloilla ovat samat. 

Eurooppalaisten lentoturvallisuusasiantuntijoiden oli määrä tavata Brysselissä eilen ja pohtia mahdollista vastareaktiota Yhdysvaltojen harkitsemaan kieltoon. 

350 lentoa päivässä 

On yhä todennäköisempää, että Yhdysvaltojen kielto laajenee Eurooppaan, kertovat CNN:n turvallisuus- ja kongressilähteet. Niiden mukaan lopullista päätöstä ei ole kuitenkaan tehty. 

Myös Reutersin mukaan kielto on todennäköinen. 

Eurooppalainen liikenneviranomainen kuvailee tilannetta CNN:lle "täydeksi sotkuksi". 

Kielto huolettaa myös lentoyhtiöitä, jotka ovat arvostelleet jo Lähi-itää ja Pohjois-Afrikkaa koskevaa kieltoa ja huomauttaneet esimerkiksi turvallisuusriskeistä, jotka liittyvät suureen määrän litiumakkuja ruumassa, CNN kertoo. 

Kiellon laajuus olisi suuri: noin 40 prosenttia Yhdysvaltoihin matkaavista tulee Euroopasta, ja lentoja Atlantin yli on reilut 350 päivässä, CNN kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.