Mainos

USA toivoo keskusteluyhteyden säilyvän Pohjois-Korean uhkailuista huolimatta

1:14
Katso video historiallisesta hetkestä: Trump ja Kim tekivät historiaa kättelemällä Koreoiden rajalla ja vierailemalla sen molemmilla puolilla.  Aloitteen yllätystapaamiseen teki Trump, joka matkusti Etelä-Koreaan Japanin G20-kokouksesta.

Yhdysvallat toivoo, että se voi jatkaa neuvotteluja Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta, vaikka Pohjois-Korea on vihjannut keskusteluyhteyden mahdollisesta katkeamisesta.

Pohjois-Korea on todennut, että Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean tuleva sotaharjoitus voi vaikuttaa neuvottelujen jatkumiseen.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja totesi tiistaina, että maa suhtautuu edelleen optimistisesti lupauksiin, jotka Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on tehnyt presidentti Donald Trumpille.

USA:n ja Etelä-Korean sotaharjoitus ensi kuussa

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean on määrä pitää yhteinen sotaharjoitus ensi kuussa. Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja ei suostunut suoraan kommentoimaan Pohjois-Korean kantaa tulevaan harjoitukseen.

Trump ja Kim tapasivat yllättäen Pohjois- ja Etelä-Korean välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä viime kuun lopulla, kun Trump oli vierailulla Etelä-Koreassa. Tuolloin kerrottiin, että kuukausia jäissä olleita neuvotteluja Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta olisi tarkoitus jatkaa lähiviikkoina.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja