Pohjois-Korea ja Yhdysvallat jatkavat neuvotteluita tällä viikolla

Pohjois-Korea ja Yhdysvallat jatkavat keskinäisiä neuvotteluitaan tällä viikolla, kertoo Pohjois-Korean valtionmedia KCNA. KCNA:n välittämässä lausunnossa varaulkoministeri Choe Son-hui sanoo osapuolten sopineen "alustavasta yhteydenpidosta" perjantaille ja tapaamisesta lauantaille.

Lausunnossa varaulkoministeri toteaa odottavansa, että neuvottelut kiihdyttävät maiden välisten suhteiden myönteistä kehitystä.

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean neuvottelut ovat olleet jäissä siitä lähtien, kun Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin huippukokous Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa helmikuussa Hanoissa päättyi tuloksettomana. Kesäkuussa johtajat sopivat lyhyessä tapaamisessaan Koreoiden rajalla vuoropuhelun jatkamisesta, mutta toistaiseksi neuvottelupöytään ei ole päästy.

Neuvottelujen edellytysten arveltiin paranevan, kun Trump viime kuussa antoi potkut kansallisen turvallisuuden neuvonantajalleen John Boltonille. Boltonin tiedettiin ajavan kovaa linjaa Pohjois-Koreaa vastaan.

Pohjois-Korea ilmoitti aiemmin olevansa valmis perusteellisiin keskusteluihin Yhdysvaltain kanssa, ja Yhdysvallat sanoi tuolloin pitävänsä Pohjois-Korean neuvotteluhalua rohkaisevana merkkinä. Pohjois-Korea kuitenkin laukoi ammuksia merelle pian sen jälkeen, kun se oli ilmoittanut haluavansa jatkaa ydinaseneuvotteluja. Maa on tehnyt ahkerasti ohjus- ja asekokeita heinäkuusta lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat