Mainos

Trump toivoo, että Pohjois-Korean tarjous keskustella ydinaseriisunnasta on vilpitön

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo uskovansa ja toivovansa, että Pohjois-Korean tarjous keskustella ydinaseriisunnasta on vilpitön. Hän sanoi tiedotustilaisuudessa, että asia nähdään pian.

Etelä- ja Pohjois-Korea aikovat pitää huippukokouksen maiden rajalla huhtikuussa.

Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea on luvannut pidättäytyä ohjus- ja ydinkokeista vuoropuhelun ajan. Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea olisi myös valmis ydinaseriisuntaan, jos turvallisuus taataan.

Trump lisäksi sanoi, että Kiina voisi tehdä enemmän, mutta on silti tehnyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa jatkunevat

Yhdysvallat myös suunnittelee jatkavansa yhteisiä sotaharjoituksia Etelä-Korean kanssa huolimatta mahdollisista diplomaattisista edistysaskelista Pohjois-Korean kanssa. Harjoituksien jatkumista kommentoi korkea Yhdysvaltain hallinnon viranomainen nimettömänä.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea lykkäsivät yhteisiä sotaharjoituksiaan Pyeongchangin olympialaisten ajaksi. Hallinnon viranomaisen mukaan on luonnollista, että harjoitukset jatkuvat kisojen jälkeen.

Uutistoimisto AFP:n lähteen mukaan harjoituksia on harkittu toukokuun puolenvälin tienoille, jolloin eilen ilmoitettu Pohjois-Korean ja Etelä-Korean huippukokous on jo pidetty.

Pohjois-Korea on tavannut tulkita sotaharjoitukset provokaatioksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.