Mainos

USA:ssa harvinainen onnenpotku: Kaksi satojen miljoonien jättipottia jakoon peräkkäisinä päivinä

0:54

Yhdysvaltojen kahdessa suurimmassa lottopelissä laitettiin jättipotit jakoon peräkkäisinä päivinä. Sääntömuutosten jälkeen voittamisesta on tullut yhä hankalampaa, kertoo CNN.

Katso video jättipotin myyneen kaupan omistajan haastattelusta:

– Ensin luulin, että kyseessä oli hätätapaus, kun kaupasta soitettiin viideltä aamulla. Kuulin, että olimme myyneet jättipotin Powerballissa. En voinut uskoa sitä todeksi, omistaja Sam Safa kertoo. 

Molemmat voittokupongit toivat voittajilleen satojen miljoonien dollarien summan. Mega Millions -lottopelin täysosumassa floridalainen voittaja sai itselleen 450 miljoonaa dollaria (373 miljoonaa euroa). 

New Hampshire lotteryn tiedottaja Maura McCannin mukaan vain päivää myöhemmin New Hampshiren Merrimackissa myytiin 559,7 miljoonan dollarin (464 miljoonan euron) arvoinen kuponki Powerball-pelissä. Myös kupongin myynyt kauppa hyötyy, sillä se saa voittokupongin myymisestä 75 000 dollarin (62 000 euron) bonuksen. Oheisella videolla lottokupongin myyneen kaupan omistjan tunnelmia.

Sunnuntaiaamuun mennessä lottokupongin voittaja ei ollut vielä ilmoittautunut.

Elämää muuttava käänne

Suuren rahasumman voittaminen on elämää muuttava käänne. New Hampshire lotteryn toiminnanjohtaja neuvoo lottovoittajia pohtimaan voiton vaikutusta elämään.

– Ennen kuin voittajan kannattaa suunnitella kalliin jahdin tai huvilan ostoa, suosittelen pohtimaan, mitä voitto käytännössä tarkoittaa, Charlie McInture neuvoo.

McInture neuvoo yhdysvaltalaisia signeeraamaan lottokupongin taakse ja konsultoimaan lakimiestä ja sijoitusneuvojaa voitosta. Hän myös ehdottaa voittajaa suunnittelemaan varallisuuden käyttöä ennen palkinnon lunastamista, koska voittajalla on vuosi aikaa nostaa rahat itselleen.

Sääntömuutokset vaikeuttavat voittamista

559,7 miljoonan jättipotti on Powerball -pelissä kuudenneksi suurin ja Yhdysvaltojen historiassa seitsemänneksi suurin lottovoitto. Se on myös toinen New Hampshireen osunut lottovoitto puolentoista vuoden sisään, kun Raymondissa anonyymina pysyttelevä voittaja sai vuonna 2016 itselleen 487 miljoonan summan Powerballissa.

Yhdysvalloissa Powerball ja Mega Millions ovat kaksi suurinta lottopeliä. Viime vuosien sääntömuutokset ovat tehneet peleistä vaikeammat voittaa, jolloin on todennäköistä, että molempien pelien voittosummat kasvaavat päätähuimaaviksi tulevaisuudessa. 

Todennäköisyys voittaa jättipotti Mega Millionsissa  on noin yhden suhde 302,6 miljoonaan ja Powerballissa yhden suhde 292,2 miljoonaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.