Kymmenen megapottia: MTV Uutiset selvitti, kenelle Suomen suurimmat rahavoitot ovat napsahtaneet – tämä miljoonavoittajista tiedetään

Toimittaja tekeytyi lottovoittajaksi - näin voittaja vastaanotetaan Veikkauksella 1:06

Joka viikko monessa suomalaiskodissa jännitetään Lotto- ja Eurojackpot-numeroita – ja joka viikko useat henkilöt myös juhlivat eri suuruisia voittoja. MTV Uutiset selvitti ja kokosi Suomen suurimmat voittopotit ja sen, mitä näistä onnekkaista voittajista tiedetään. 

Se on heti selvää, että kärkikymmenikköön ei toistaiseksi ole mitään asiaa, jos pelaa pelkästään Lottoa. Kaikkien aikojen suurin lottovoitto kun on reippaat 14 miljoonaa euroa – jättimäinen määrä rahaa kalpenee Eurojackpotin rinnalla selvästi.

Eurojackpotissa ennätys kun on 90 miljoonaa euroa ja kymmenen kärjen hännänhuippuna on 23,3 miljoonaa euroa. 

Eurojackpotin päävoiton todennäköisyys on noin 1:95 miljoonaan. Peliä pelataan 17 maassa.  

Suomalaiset ovat innokkaita Eurojackpotin pelaajia, mutta myös meidän pelionni on ollut maaginen. 

– Viime vuonna ja tänäkin vuonna on ollut erikoinen tilanne, että Suomeen tuli voittoina enemmän rahaa kuin millä summalla pelejä pelattiin, kertoo Veikkauksen tiedottaja Pipsa Öhman.

Öhmänin mukaan Suomessa pelataan eniten Eurojackpotia väkilukuun suhteutettuna.

Lisäksi miljoonavoittoja suomalaisille tuovat Vikinglotto, Jokeri ja Keno. MTV Uutiset huomioi listauksessa ainoastaan Veikkauksen pelit – erilaisten yksistyisten netticasinoiden voittajien joukossa on toki myös suomalaisia. 

Joku onnekas oli tehnyt 14,1 miljoonaa euroa voittaneen rivin Jokelassa kukkakauppias Miia Juntusen liikkeessä. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Jokelan kukkakaupassa odotti yllätys Veikkauksen edustajaa 1:45

1. YHDEKSÄNKYMMENTÄ MILJOONAA EUROA

Muistatko Loimaan lottomysteerin? 3:34

Loimaalla pelattu 90 miljoonan euron Eurojackpot-voitto (kierros 6/2018) jäi historiaan summansa, mutta myös kutkuttavan tarinansa takia. Helmikuussa lävähtänyt megavoitto oli lunastamatta toukokuuhun saakka.

Veikkauksen mukaan kyseessä oli koko Euroopan laajuisesti pisimpään odotettu Eurojackpot-voitto.

Voittajia oli neljä, ja Loimaan Prismassa pelattu rivi toi voittajille yhteensä noin 90 miljoonaa euroa. Jokaisen voitto-osuus alavoittoineen on 22 504 200 euroa.

Peli oli ostovaiheessa jaettu viiteen osaan. Jokaisella voittajalla oli porukkapelistä yksi osuus ja lisäksi yksi neljäsosa viidennestä osuudesta.

Voittajat ovat kotoisin Varsinais-Suomesta, mutta Veikkaus ei ole paljastanut henkilöllisyyksistä enempää.

– Hyvin hämillään voitosta oleva nelikko tahtoo pitää onnenpotkustaan erittäin matalaa profiilia, tiedotteessa todettiin.

Jättivoittotositteiden kohtalosta ehti pyöriä helmikuusta saakka huhuja ja spekulaatioita.

– Piti saada riittävästi aikaa jäsentää ajatuksia tästä asiasta, voittaja perusteli Veikkaukselle.

– Ei sentään koira syönyt, yksi voittajista kommentoi Veikkaukselle, mutta ei avannut enempää, missä he tositteitaan viikkokausia säilyttivät.

2. KAHDEKSANKYMMENTÄSEITSEMÄN MILJOONAA EUROA

87 miljoonan Eurojackpot-megavoitto huumasi Lielahdella 2:25

Vuoden 2017 pitkäperjantaina pelattu Eurojackpotin massiivinen voittopotti (kierros 15/2017) jakautui kolmen hengen tamperelaisporukalle. Tästähän Lielahti villiintyi.

Kukin porukan jäsen sai voitosta itselleen 29 miljoonaa euroa.

Veikkaus kertoi tuolloin, että Tampereella asuva porukka oli pelannut Eurojackpot-peliä säännöllisesti ja aina yhdellä rivillä.

Veikkaus välitti voiton varmistuttua voittajien haastattelun, joka oli tehty Veikkauksen voittajakahveilla.

– Kyllä siinä tuli koettua pelonsekaisia hetkiä, kun voitto selvisi. Se on niin valtava summa, että ei sitä kunnolla ymmärrä, kuinka paljon se on. Voittoa ei usko kunnolla todeksi, yksi voittajista kommentoi tuolloin.

Voittajat kertoivat hyvistä unenlahjoistaan, kun rahahuolet ovat poissa. 

Voittajat aikoivat kuitenkin jatkaa töissä voiton jälkeenkin. Jättivoitosta huolimatta porukka aikoo jatkaa Eurojackpotin pelaamista vielä jatkossakin.

Porukan 87 miljoonan euron arvoista voittotositetta säilytettiin keittiön astiakaapissa ja sille oli varattu vahtivuorot niin, että asunto ei ollut hetkeäkään tyhjillään.

Voittajat aikoivat harkita rauhassa, miten sijoittavat rahojaan. Ainakin asuntosijoittaminen oli käynyt mielessä.

Jossain vaiheessa voittajat aikoivat juhlistaa voittoaan matkalla, mutta uutta autoa ei ilmesty kenenkään kotipihaan.

– Tampereella ei oikein sovi leveillä. Sellaista ei katsota hyvällä, yksi voittajista sanoi.

3. KUUSIKYMMENTÄYKSI MILJOONAA EUROA

Espoon pohjoisosassa asuva pelaaja voitti ainoalla täysosumalla Eurojackpotin päävoiton kierroksella kierros 37/2014.

Hän teki voittoisan rivinsä Veikkauksen nettisivuilla ja sai miljoonapotin suoraan tililleen. Tarkka tilille napsahtanut voittosumma oli 61 170 752,70 euroa. 

Veikkaukselle haastattelun antanut voittajamies suhtautui jättimäiseen rahapelivoittoon sen suuruuteen nähden tyynesti. Hän odotti kaikessa rauhassa ennen kuin Veikkaus sai tilaisuuden onnitella häntä. 

Kun tietoisuus Suomen kaikkien aikojen suurimmasta rahapelivoitosta iski tajuntaan, yöunet menivät.

Espoolaisvoittaja on pelannut rahapelejä pitkään.

– Luulen useimpien ajattelevan, että numeroiden pitää muodostaa jokin kuvio. Itse laitan mieluummin niin, etteivät ne ole missään muodostelmassa tai nipussa. Jos ”20-luvulla” tai ”30-luvulla” näyttää hiljaiselta, saatan lisätä sinne numeron, voittaja kertoo Veikkaukselle.

Hän myöntää olevansa vähän taikauskoinen. 

Voittajalla ei ollut tuoreeltaan suurisuuntaisia hankintasuunnitelmia. Jos voitto olisi osunut kohdalle nuorempana, hän olisi ostanut auton, saksalaisen DKW:n. Sittemmin DKW:sta tuli Audi.

– Nuorempana sitä uneksi voitosta, että olisi saanut yllättää perheen iloisesti. Se olisi ollut eri asia silloin kuin nykyään. Elämä olisi muuttunut enemmän.

Hän kertoo Veikkaukselle pelaavansa edelleen, sillä hän haluaa tukea kulttuuria ja urheilua sekä mahdollistaa uusia voittajia. Omaan uuteen voittoon hän ei kuitenkaan enää usko.

4. VIISIKYMMENTÄSEITSEMÄN MILJOONAA EUROA

Toijalan R-kioskilla lotottiin Eurojackpotin jättipotti 1:36

Yksi kevään 2014 riemullisin uutistapahtuma Suomessa oli Akaaseen saman työpaikan kymmenen metallimiehen porukalle mennyt 57,3 miljoonan euron Eurojackpot-voitto ( kierros 14/2014). 

Konerakennusalan SKS Toijala Works –firma sai kymmenen miljonääriä, jotka asuvat Toijalassa, Kylmäkoskella, Valkeakoskella ja Viialassa. Noin kolmisenkymmentä ihmistä työllistävä SKS Toijala Works kävi voittohuuman aikaan yt-neuvotteluja.

Iltalehden haastattelussa paikalliset kertoivat, ettei äkkirikastuminen pienellä paikkakunnalla ollut helppoa.

– Yhtä oli uhattukin, kun eräs kyläläinen oli mennyt pyytämään lainaa ja sai pakit. Ei niiden rahamiesten elämä pienellä paikkakunnalla helppoa ole, Toijalassa asuva nainen kertoi Iltalehden toimittajalle.

Alueella tiedettiin toki nopeasti, keitä voittajat ovat, mutta julkisuuteen nimiä ei ole noussut. Yksi voittajaporukan jäsenistä, keski-ikäinen mies, suostui kuitenkin antamaan Veikkaukselle nimettömän haastattelun elämästään.

Mies jätti monen muun porukan jäsenen tavoin työpaikkansa pian voiton jälkeen. Työpaikalla oli samaan aikaan meneillään myös yt-neuvottelut.

– Pääsin eroon raskaasta työstä. Työelämään en ole kaivannut ja nyt jaksan pelata lastenlastenkin kanssa, kun ei ole työtä enää rasitteena, noin 5,7 miljoonaa euroa voittanut mies kertoo Veikkauksen haastattelussa.

– Onhan se tuonut rahapuolelle elämään helpotusta ja turvallisuutta. Ei tarvitse miettiä, riittävätkö rahat vai eivät. Olen voinut hankkia haluamiani asioita ja voinut huolehtia myös tulevasta elämästäni.

Elämä on muuttunut rennommaksi, vaikka mies ei koe ihmisenä muuttuneensa. Kukaan porukasta ei miehen mukaan ole rehvastellut voitollaan.

– Aamuisin ei tarvitse herätä niin aikaisin, eikä tarvitse elää enää kellon mukaan. Kyllä se vatsa ilmoittaa, kun on nälkä.

Mediamylläkkä pienen tehtaan ja suurvoiton ympärillä oli valtava. Mies kertoo Veikkaukselle, että huhujen keskellä tunnelmat vuorottelivat uskomattomasta ilosta painajaismaiseen stressiin.

– Pari päivää kyllä leijuin niin, että en oikein tiennyt, onko jalkoja enää ollenkaan, voittaja naureskelee.

– Siitä (tositteen säilyttämisestä) tuli painajainen, kun pelkäsin, että se tuhoutuu. Kyllä sitä tuli kannettua koko ajan rahapussissa mukana. Ja rahapussia säilytin lähellä ovea valmiina, jos vaikka pitäisi nopeasti poistua. Se oli kyllä pitkä kolme viikkoa. Jos tosite olisi tuhoutunut, niin se olisi kyllä ollut maailmanloppu.

Miljoonavoiton avulla voittaja rakensi talon, joka sopii asumiseen vielä vuosienkin päästä.

– Kun tulee ikää lisää, tulee rajoitteita. Olen rakennuttanut uuden talon, jossa ei ole rappusia, joten toivottavasti voin asua siinä mahdollisimman pitkään, mies kertoo.

Nyt miehen aika kuluu pitkälti veneillen ja kalastaen. Miljoonavoitto mahdollisti myös uuden veneen ostamisen.

– Kyllähän niitä lieveilmiöitä tulee väkisinkin kaikille. Ihan suoranaisia rahanpyyntöjä ei ole ollut, mutta osa kyselee rahaa kuin se olisi leikkiä, vaikka tuntuu että he olisivat silti vähän tosissaankin. Olen kuitenkin mielestäni päässyt kohtalaisen helpolla, tiukan linjan ottanut voittaja kertoo Veikkaukselle. 

Akaan voittajaporukka on pitänyt yhtä vielä onnellisen kolmen vuoden takaisen sattuman jälkeenkin.

– Kyllä kaverista on nähnyt, jos on ollut jotain ongelmia. Ketään ei ole jätetty yksin ongelmien kanssa. Minusta oli kyllä hieno asia, että meitä oli kymmenen voittamassa.

5. NELJÄKYMMENTÄKUUSI MILJOONAA EUROA

Tampere, tuo onnettaren suosikkikaupunki, kuittasi kymmenen suurimman voiton listalta myös toisen, jopa samana vuonna.

Kierroksella 27/2017 löytyi yksi ainut 5+2-tulos, ja sen tuoman 46,5 miljoonan euron voiton saa tamperelainen nettipelaaja.

Tästä voittajasta ei ole paljoakaan tietoa julkisuuteen tihkunut. Veikkaukseen yhteyttä ottanut voittaja suostui Aamulehden mukaan vastaamaan vain yhteen kysymykseen.

– Hän suostui vastaamaan kysmykseen siitä, että Tappara vai Ilves. Hän vastasi Ilves.

6. NELJÄKYMMENTÄKUUSI MILJOONAA EUROA

Vain hieman viidenneksi suurinta voittoa pienempi potti napsahti Turkuun kierroksella 30/2015.

Oli lähellä, ettei rivi olisi jäänyt tekemättä. Turkulaismies oli päättänyt vasta perjantai-iltana siirtää vielä rahaa pelitilille.

Mies kertoi Veikkauksen haastattelussa tarkistaneensa kännykällä, ulkona auringonpaisteessa pelitililtään tuloksia, kun yhden ainoan rivin kohdalla luki: "VOITIT 46 154 745,90 €"

Ensimmäinen fyysinen oire oli käsien vapina.

- Vapinaa kesti pitkään, varmaan tunnin, muistuttaa voittajan puoliso.

Myöhemmin tuli vielä päänsärkyä ja vatsakin oli sekaisin. Myös uni oli tavallista kevyempää, mutta siihen suurvoiton aiheuttamat negatiiviset vaikutukset jäivät.

– Nyt voi alkaa toteuttaa haaveitaan, ja jäädä vaikka varhaiseläkkeelle, jos siltä tuntuu. Voin tehdä asioita, joista olen haaveillut ja harrastaa niitä asioita, joiden parissa viihtyy parhaiten.

Hulluin idea tuli, kun voittaja pohti vaimonsa kanssa, pitäisikö ostaa myynnissä oleva Kimi Räikkösen talo Helsingin Kuusisaaresta. Se on lehtitietojen mukaan myynnissä 14,5 miljoonan euron hinnalla, joten hankinnan jälkeen voitosta olisi jäänyt vielä runsaat 30 miljoonaa sisustamiseen ja muuhun mukavaan.

Vaikka varainsiirtoveroonkin olisi mennyt 580 000 euroa.

– No, voin sanoa, että emme osta sitä. Turku on kotikaupunki ja oikein mukava kaupunki onkin.

Voittaja uskoo jatkossa muutenkin tekevänsä kulutusvalintoja pitkälti paikallisuutta ja kotimaisuutta suosien. 

7. NELJÄKYMMENTÄYKSI MILJOONAA EUROA

Suomeen tuli kierroksella 42/2017 kolmastoista Eurojackpotin päävoitto, kun 41,6 miljoonan euron voiton tuonut peli pelattiin Savonlinnassa.

Veikkaukselta ei paljon tietoja voittajasta irronnut, mutta se tiedetään, että kyseessä on nainen. Koska Kerimäen voittaja pelasi veikkauskortilla, voittorahat kilahtavat suoraan tilille. 

Onnekkaan naisen kunniaksi järjestettiin muun muassa ilotulitus.

8. KOLMEKYMMENTÄKAHDEKSAN MILJOONAA EUROA

Suomeen saatiin syyskuun 2015 alussa iso liuta uusia miljonäärejä, kun Eurojackpotin 38,9 miljoonan euron päävoitto (36/2015) osui 10 henkilön suomalaisporukalle.

Yksi osuma päätyi nuorelle pohjoissavolaiselle miehelle. Veikkauksen haastattelussa mies kertoi, että arki jatkuu tavalliseen tapaan, vaikka tili pullistuikin lähes neljällä miljoonalla eurolla.

– Arki on ollut kiireistä. Ei ole voittoa paljon ehtinyt miettiä, kertoi voittaja Veikkauksen järjestämässä kahvitilaisuudessa.

Mies ei lähtenyt tuolloin arvailemaan, miltä uusi miljonäärielämä näyttää.

– Asuntolainan maksu on varmasti suurin asia, johon voitto vaikuttaa. Kymppiviikolla voisi jonkun reissun tehdä. Saa tyttöystävä nyt päättää kohteen, kun on itse tullut enemmän reissattua poikien kanssa. Nyt vain hyväksyn kohteen, mies kertoi. 

9. KAKSIKYMMENTÄYHDEKSÄN MILJOONAA EUROA

Seinäjokelainen nettosi tammikuussa 2013 (kierros 4/2013) 29,5 miljoonan euron Eurojackpot-voiton.

– Elämä voi muuttua yhdessä illassa, voittaja tuumasi pari kuukautta voiton jälkeen Veikkauksen haastattelussa.

Työikäiselle suomalaisvoittajalle huikea potti mahdollisti aiempaa vapaamman valinnan siitä, mitä elämällä tekisi.

– Enää ei tarvitse mennä tehtaalle töihin, hän kertoo.

Voittaja ei aio kuitenkaan jäädä lepäämään laakereillaan, vaan tekemistä riittää.

Suomalaisvoittajan pelitaktiikka oli sanalla sanoen simppeli.

– Neljä riviä riitti voittoon. Enempää ei tarvittu.

Mies antoi Veikkaukselle vielä toisenkin haastattelun pari kuukautta voiton jälkeen.

– Ei sitä vain meinaa vieläkään uskoa, vaikka se onkin totta. Vähän väliä tulee sellainen epäuskon tunne. Sellainen olo, että ei tämä voi olla totta.

Yhden tuoreeltaan voiton kunniaksi tekemänsä hankinnan mies paljasti.

– Heti lauantaina menin ostamaan ihan uudet kumisaappaat, nokialaiset. Ostin sytsää kioskilta. Se maksoi kolme euroa. Pidin sitä liian kalliina ja meinasin vaihtaa halvempaan. Ehkä vähän parempaa lihaa on tullut ostettua, mutta ei niin, että paino olisi noussut, hän naureskeli.

Pari käytännön neuvoa Eurojackpot-voittaja antoi: Kannattaa harkita tarkkaan, kenelle voitostaan kertoo, ja puhelinnumero kannattaa vaihtaa salaiseksi.

– Iso voitto aiheuttaa ison kiinnostuksen. Vaikka voitonriemussa tekisi mieli huutaa ja hurrata, tieto kannattaa pitää pienessä piirissä. Ja kannattaa muistuttaa niille, joille kertoo, etteivät kerro eteenpäin. Jos pokka kestää, voi yrittää olla kertomatta kenellekään. Kyllä siitä sitten hulinan tauottua on aikaa kertoa, jos vielä sitten siltä tuntuu.

Voittaja myös heitti leikillään ”asiantuntijavinkin” seuraavalle lottokierrokselle.

– Kokeilkaa numeroa 4. Ja 34. Ne ovat hyviä numeroita, osuivat minunkin voittoriviini. Ja miksei kannattaisi kokeilla vielä 14:ää ja 24:ääkin.

10. KAKSIKYMMENTÄKOLME MILJOONAA EUROA

Suomen kymmeneksi suurin voittopotti napsahti Kotkaan vuonna 2015, kun kierroksen 23/2015 Eurojackpot-osuma osui Mäntykankaan Siwassa pelatulle kupongille.

Koska pelaaja oli käyttänyt Veikkaus-korttia, hän sai voittosumman automaattisesti pankkitililleen.

Muuta tietoa tästä voittajasta ei Veikkauksen kautta ole saatavilla, ja vaikka monet lehdet, mukaan lukien Iltalehti, yrittivät jäljittää voittajaa jopa Kotkan yössä, onnekkaan pelaajan henkilöllisyys on jäänyt suurelle yleisölle mysteeriksi.

Oletko voittanut merkittävän summan jossain rahapelissä? Onko pääpotti napsahtanut lähipiiriisi? MTV Uutiset haluaisi kuulla, miten elämä muuttuu onnenpotkun myötä! Ota yhteys toimittajaan!

Lue myös:

    Uusimmat